I auto škole nastavile rad u izmenjenim uslovima

Da se život se vraća u redovni kolosek, dokaz su i auto škole koje su ponovo aktivne. Milanovačke škole za obuku vozača nastavile su redovna predavanja teorijskog i praktičnog dela ispita za svoje polaznike. Nova pravila čiji je cilj da se sačuva zdravlje ljudi i spreči zaraza virusom COVID-19 poštuju se i primenjuju u auto školi. Razgovarali smo sa Brankom Obradovićem, direktorom auto škole “Semafor GM 032” i saznali kako to sada funkcioniše.

Zaposleni u auto školi poštuju sve mere zaštite propisane od strane Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zaduženo za poslovanje auto škola.– rekao je Branko Obradović, direktor auto škole “Semafor GM 032” i dodao – s tim u vezi, u učionici može biti najviše sedam kandidata, u svakoj klupi po jedan, tako da se društvena distanca poštuje. Svi kandidati su dužni da nose maske, a pre teorijske nastave vrši se dezinfekcija ruku. Što se tiče praktičnog časa vožnje, instruktori i kandidati su u obavezi su da nose zaštitna sredstva, tj. maske i rukavice, a posle svakog časa,vozilo i učionica se dezinfikuju za sledeće kandidate.

Iako auto škola radi smanjenim kapacitetom, kandidati imaju razumevanja i redovno prate predavanja, a  teorijska i praktična obuka za vožnju u ovim izmenjenim uslovima traje od pet do šest meseci.

Iskoristio bih priliku da pohvalim sve kandidate i da im se zahvalim na razumevanju, jer auto škola sada ne radi svojim punim kapacitetom –naglasio je Obradović, dodavši da je za polaganje teorijskog ispita broj kandidata ograničen, dok se praktični ispit odvija uobičajeno. Prednost polaganja imaju kandidati koji su pri kraju praktične obuke.

Prema rečima direktora Obradovića, cena obuke za vožnju u auto školi “Semafor GM 032” se za sada neće menjati. Kada su u pitanju ostale auto škole u Gornjem Milanovcu, situacija je slična, od 27. aprila odvija se nastava i praktična obuka nešto usporenijim tempom u posebnim okolnostima i uz pridržavanje svih preporuka kako bi se sprečila zaraza korona virusom. Ipak, kandidati su zadovoljni i raspoloženi što su nastavili sa obukom i što su ponovo u auto školi.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *