Humanitarni fudbalski turnir kao znak solidarnosti sa obolelima od korone

U organizaciji Sportskog centra „Mladost“ i FK „Mladost-Radost“ u Čačku će biti organizovan humanitarni fudbalski turnir za najmlađe. Motiv za organizaciju ovog turnira je solidarnost sa obolelima od korona virusa, kao i razvijanje sportskog duha kod mladih i njihova solidarnost sa starijima.

Mihajlo Kolarević, trener FK Mladost-Radost
Mihajlo Kolarević, trener FK Mladost-Radost, Foto: Moravički Portal

„Kada sam razmišljao o ovom turniru, smatrao sam da ova deca osim što treba da nauče da igraju fudbal, da budu dobri đaci i ljudi, treba da znaju da poštuju strije i da ih uvažavaju. Da nauče da pomognu drugom, uvek kada im se za to ukaže prilika“, izjavio je Mihajlo Kolarević, trener FK „Mladost-Radost“.

Procene organizatora su da bi se na ovom humanitarnom turniru moglo naći i do 500 mladih fudbalera. U zavisnosti od broja prijavljenih ekipa, humanitarni turnir će trajati dva ili tri dana, uključujući vikend.

„Procene su da će se na ovom turniru naći oko 40 ekipa, od 12 do 15 igrača. Oni će utakmice igrati u tri kategorije cicibani, petlići i pioniri. Pobedničkim ekipama će pripasti pehari, a svaki učesnik će dobiti medalju. Verujem da će za sve njih to biti lepa uspomena na solidarnost i humanost koju su pokazali“ smatra Mihajlo Kolarević.  

Humanitarni turnir biće odigran čim se steknu uslovi, odnosno kada se dozvoli održavanje sportskih manifestacija sa većim brojem učesnika. Utakmice će se igrati na terenima SC „Mladost“ i pomoćnom terenu FK „Borac“. Organizaciju ovog turnira podržaće gradski Fudbalski savez kao i čačanski mediji.

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *