Gradsko rukvodstvo u Čačku obeležilo Dan primirja

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Milun Todorović sa saradnicima položio je lovorov venac na Spomenik ratnicima četiri vere na gradskom groblju u Čačku.

Spomenik četiri vere

“Na dan kada obeležavamo potpisivanje primirja i kraj Prvog svetskog rata, ali i veliku pobedu i vaskrsenje srpske države, sećamo se vojnika, ratnika i civila, velikih vojskovođa i junaka, koji su dali svoje živote za odbranu Srbije i doneli joj slobodu. Veliku žrtvu su naši preci podneli u ratu, a mi se danas nalazimo na velikim iskušenjima u miru”, izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, tokom poslednjih nekoliko meseci, skoro svaki aspekt našeg života je promenjen, a pandemija koronavirusa nas je podsetila da su heroji i danas, svuda oko nas.

Somenik Vovodi Stepi Stepanoviću

“Pre svega lekari i medicinske sestre, tehničari, zdravstveni radnici koji su u samom centru odbrane, ali i svi ostali koji brinu o deci, starima, ugroženima, svako na svom radnom mestu, u porodici, vrtiću, školi, svom komšiluku. Boreći se, svi zajedno protiv pandemije, uviđamo da su slobode i vrednosti, za koje su se borili naši preci, dragocene, a naš dug njima najveći mogući”, zaključio je Todorović.

Dodao je da vojvodi Stepi Stepanoviću i svima njima, dugujemo večni pomen i zahvalnost, a njihov primer će nas uvek inspirisati i voditi napred.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.