Gradska biblioteka obezbedila 300 knjiga za privremenu bolnicu u Čačku

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” je u četvrtak, 2. aprila dostavila više od trista knjiga za Otvorenu biblioteku postavljenu u Sportskoj hali „Mladost”.

Ova sportska dvorana, popularna „Plava hala” u Atenici, odlukom Kriznog štaba za vanredne situacije i Radnog tima, postala je privremena bolnica za obolele od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom, a Gradska biblioteka se pobrinula da im vreme uz knjigu što kvalitetnije i brže prođe.

Pacijenti će tokom oporavka, biti u prilici da koriste fond od 300 knjiga koje pripadaju mahom lepoj književnosti, a otpisane su iz fonda Pozajmnog odeljenja za odrasle.Projektom „Otvorena biblioteka”, koji čačanska Biblioteka realizuje skoro pune četiri godine, obuhvaćene su police na više od deset lokacija, a među nima su i police u samoj zgradi ustanove na glavnom ulazu.

Podsećamo sugrađane da „Otvorena biblioteka” funkcioniše i u vreme vanrednog stanja, a da bibliotekari tokom dežurstva vrše redovnu dopunu knjigama za decu i odrasle.

Sve police „Otvorene biblioteke” mogu koristiti svi građani (i bez članske karte Biblioteke) svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova, uz napomenu da se pridržavaju svih mera i preporuka nadležnih institucija.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *