Građani koji nisu bili na adresi prilikom isporuke paketa, mogu ih preuzeti od ponedeljka u hali “Breza”

Svi rezultati testova lica sa područja milanovačke opštine, koji su stigli u predhodna 24 sata su negativni, rečeno je na danas održanoj konfernciji za novinare Štaba za vanredne situacije. Od početka pandemije ukupno je zaraženo 48 lica, preminulo je četvoro, izlečeno  20 a trenutno je na lečenju 24 lica.

Na današnji dan u samoizolaciji je 42 lica. Nije bilo kršenja policijskog časa niti zabrane kretanja za starije od 65 godina.

Juče je stigla donacija od Vlade Republike Srbije, u vidu 1700 maski i 3400 rukavica, ovo je već drugi put da Vlada preko Ministarstva za lokalnu upravu pomaže opštini Gornji Milanovac – rekao je Dejan Kovačević, komandant Štaba i dodao  – zaključno sa jučerašnjim danom, 8.300 paketa pomoći isporučeno je na adrese penzionera sa primanjima manjim od 30.000. Oko 200 korisnika nije bilo na adresama u trenutku isporuke i oni svoje pakete mogu preuzeti u hali „Breza“,od ponedeljka 4. Maja – naglasio je Kovačević.

Obzirom da je u toku  Policijski čas, danas će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovati u akciji , tako da će dostavljati pakete na kućne adrese penzionerima kojima još uvek nisu podeljeni. Ukupno je spremljeno oko 9.000 paketa.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *