Grad ulaže u infrastrukturu Trbušana i Vranića

Ovog vikenda gradonačelnik Čačka Milun Todorović, obišao je sa svojim saradnicima radove na izgradnji crpne stanice u Trbušanima, kao i završne radove na putnoj infrastrukturi u Mesnoj zajednici Vranići. Meštanima ovog sela, koje ima oko 180 domaćinstava, izgradnja nove putne infrastrukture mnogo znači.

Bojan Ostojić, predsednik MZ Vranići
Bojan Ostojić, predsednik MZ Vranići, Foto: Moravički Portal

„Ovaj put je izgrađen isključivo zahvaljujući angažovanju gradonačelnika Miluna Todorovića. U selu ima dosta mladih ljudi i put će nam svima mnogo zvačiti. Takođe, ova saobraćajnica je važna jer će biti glavni pristupni put meganizaciji tokom izgradnje auto-puta na deonici Preljina-Požega, koji prolazi kroz naše selo“, izjavio je  Bojan Ostojić, predsednik MZ Vranići.

Meštani Trbušana godinama su čekali da se u ovoj mesnoj zajednici reši problem fekalne kanalizacije. Za rešavanje ovog problema izdvojeno je 10 miliona dinara, od kojih je 7,5 iz budžeta grada, dok su ostatak prikupili meštani.

Milun Todorović
Milun Todorović, Foto: Moravički Portal

„Meštani Trbušana i Prijevora su crpnu stanicu čekali decenijama. Veoma je važno da je rešen problem felakne kanalizacije koja je godinama odlazila u kanal za navodnjavanje, koji dalje završava na Ljubić keju. Od sada kanalizacija ide u centralni kolektor za otpadne vode. Nastavljamo do kraja godine do Prijevora još 1.100 metara za šta je izdvojeno četiri miliona dinara. Očekujemo da oko 170 domaćinstava iz Prijevora bude priključeno na ovaj kolektor. Sa ovim kolektorom i crpnom stanicom 60 domaćinstava Trbušana se uključuje na fekalnu kanalizaciju. Ovom smo rešili jedan veliki ekološki problem“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

crpna stanica u Trbušanima
crpna stanica u Trbušanima, Foto: Moravički Portal

Planom i programom za ovu godinu obezbeđena su sredstva u budžetu za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici Ježevica. Kanalizacionu mrežu će dobiti i mesne zajednice Viljuša i Trnava.  Takođe, opredeljen je novac za projekat kanalizacije u „rejonu  4“ industrijske zone u Konjevićima.

Moravički Portal / Gordana Injac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *