Grad i Vlada finansirali asfaltiranje puta u selu Ostra sa sedam miliona dinara

Asfaltiranje puta u selu Ostra, Foto: Moravički Portal

U Ostri je asfaltirana deonica puta u centru sela od škole ka Belićima u dužini od 1.300 metara, a investiciju su finansirali Vlada Srbije sa šest i Grad Čačak sa milion dinara. Za oko 900 meštana ovog po mnogo čemu čuvenog mesta, ulaganje u putnu infrastrukturu je od značaja za ostanak mladih na selu.

Dragan Belic vlasnik imanja u Ostri, Foto: Moravički Portal

“Sve  investicije su ulaganje u budućnost. Garantuju opstanak naroda, dece, potomstva, na selu i treba samo pratiti viziju koju posduje naš gradonačelnik i sama vlast u gradu Čačku”, izajvio je Dragan Belić poreklom iz Ostre koji u tom selu poseduje imanje.

Lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u asfaltiranje drugih važnih pravaca, kao što su krakovi ka Stojanovićima, Racićima i Perovićima i spajanje sa putem za banju u Gornjoj Trepči.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, Foto: Moravički Portal

“U tom delu Ostre ima preko 30 mališana koji idu u školu. Taj put je veoma loš sada ćemo ga odmah sanirati, a već tokom leta i jeseni asfaltirati”, naveo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Todorović je podsetio i na druga ulaganja u ovo mesto. Iz budžeta grada izdvojeno je 1,5 miliona dinara za sanaciju makadamskih puteva i uređenje propusta i kanala, kao i million dinara za crkvu a predstoji i finansiranje parternog uređenja dvorišta škole i učionica. 

“Trudimo se zaista da za sve stanovnike grada Čačka, ma gde da žive u gradu ili selu, po proritetima uradimo sve ono što je njima  najvažnije, najneophodnije”, zaključio  je Todorović.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *