Grad Čačak planira veliku obnovu OŠ “Milica Pavlović”

Grad Čačak je u protekloj godini izdvojio dva miliona 800 hiljada dinara u infrastrukturne radove i stavranje uslova za poboljšanje kvaliteta nastave u Osnovnoj školi „Milica Pavlović“.  Međutim, neophodno je nastaviti ulaganja, a ideja je da se uz pomoć države pokrene kompletna rekonstrukcija najveće škole u gradu na Moravi.

Projekti za energetsku efikasnost, saniranje korva i parterno uređenje dvorišta su pripremljeni i  prosleđeni loklanoj samoupravi, a u školi planiraju da konkurišu za novčana sredstva kod Kancelarije za javna ulaganja kako bi pokrenuli obnovu škole.

Zoran Ilić, direktor OŠ Milica Pavlović, Čačak / Moravički Portal

“Pre svega potrebno je parterno uređenje školskog dvorišta jer se zadržava izvesna količina vode i to podrazumeva velika ulaganja i rekonstrukciju čitave kišne kanalizacije i ponovnog asfaltiranja dela školskog dvorišta. Sa dva projekta planirano je i poboljšanje energetske efikasnosti na veznom delu škole i na zgradi broj tri jer je u pojedinim učionicama, u pojedinim delovima godine, gotovo nemoguće raditi ali se trudimo da taj problem rešavamo na neki drugi način”, objasnio je direktor škole Zoran Ilić.

Uslov za dobijanje novca od države za rekonstrukciju škole jeste ozakonjenje objekta i za završetak tog procesa iz budžeta grada  je tokom prošle i ove godine izdvojeno 523 hiljade dinara. Pre toga uloženo je više od milion dinara u postavljanje hidrantske mreže.

“Sve ove uslove smo stvarali da bismo konkurisali kod Kancelarije za javna ulaganja, a u vezi rekonstrukcije cele škole. Škola je proteklih godina imala zahteve prema gradu i u smislu eneregetske efikasnosti jer je veoma toplo u pojedinim učionicama, problem sa samim krovom škole i problem sa parternim uređenjem u dvorištu gde se zadržava dosta vode. Naša ideja je da napravimo jedan kompletan projekat po modelu projekata koje smo već radili za OŠ “Ratko Mitrović” ili za “Dragišu Mišović”, da i ova gradska škola uradi kompletnu rekonstrukciju i u jednom delu nadogradnju gde bi se oni i proširili za celodnevnu nastavu što je i bio njihov zahtev”, izjavio je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović.

Iz gradske kase  prošle godine izdvojeno je i 400.000 za opremanje dva kabineta u školi i  druga neophodna učila, a uz pomoć brojnih donatora učionice su opremljene računarskom opremom, televizorima i projektorima.

“Mislim da to pre svega zaslužuju učenici naše škole, kao i zaposleni koji su posvećeni u radu sa decom, a deca i nama u školi ali i gradu to vraćaju brojnim uspesima koje postižu na različitim nivoima takmičenja”, zaključio je direktor škole.

OŠ Milica Pavlović
OŠ Milica Pavlović, Foto: Moravički Portal

U dvorištu škole napravljena je  i uređena trim staza,  a u realizaciji tog projekta koji je koštao oko 750.000 dinara učestvovali su grad Čačak sa JKP “Gradsko zelenilo” i privrednici.

Osnovna škola „Milica Pavlović” danas je velika i moderna škola koju pohađa više od  1.300 učenika. O njima brine 105 zaposlenih, od kojih 81 radi u nastavi.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *