Grad Čačak opredelio sredstva za odbranu od poplava i zdravstvene ustanove

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Čačku odlučeno je da se iz stalne budžetske rezerve izdvoji tri miliona dinara za nabavku svega neophodnog zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona.

“Nastavljamo da pratimo sve potrebe zdravstvenih ustanova. Pored RFZO-a koji konstantno snabdeva naše ustanove, želimo da i grad Čačak bude odgovoran i da izađe u susret zdravstvenim ustanovama za sve što im je neophodno”, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Većnici su opredelili u trajno vlasništvo računar za onkološko odeljenje Opšte bolnice. Dezinfekcioni tunel koji je dat na poslugu bolnici, u narednih godinu dana odnosno dok traje vanredno stanje, kasnije će biti smešten u prostor Civilne zaštite koja će sa njim raspolagati  prema potrebama zdravstvenih ustanova.

Većnici su utvrdili i predlog odluke odbrane od poplava za ovu godinu. Osnovnom odlukom, u budžetu grada za tu namenu izdvojeno je 10 miliona dinara i već sledeće nedelje počinju radovi na uređenju vodotokova drugog i nižeg reda koji su u nadležnosti loklane samouprave.

Doneto je i rešenje o pribavljanju u javnu svojinu bez naknade 289 kvadratnih metara prostora kod Agronomskog fakulteta za izgradnju kotlarnice na gas.  Todorović je objasnio da će postojeća kotlarnica na mazut biti zamenjena gasnom i putem nje će se grejati Osnovna škola „Vuk Karadžić“, Tehnika i Muzička škola, kao i fakulteti.

„Iz stalne budžetske rezerve opredeljena su sredstva, za troje sugrađana koji su pretrpeli veliku štetu u požarima, i to u ukupnom iznosu od 360.000 dinara”, naveo je Todorović.

Na sednici Veća usvojen je i izveštaj o radu Ustanove za kulturno-obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“ za 2019. godinu.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *