Gornji Milanovac dobija još jedan Aneks vrtića

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je danas PU “Sunce“ gde su u toku radovi na adaptaciji prostora bivše kuhinje, predviđenog za tri dečije sobe.

Predsednik opštine je rekao da je zadovoljan dinamikom radova, koji bi trebalo da budu završeni tokom jula meseca. On je istakao je Opština Gornji Milanovac izdvojila je 4 miliona dinara za rekonstrukciju prostora bivše kuhinje, koja je premeštena u Drugu osnovnu školu gde je sada u upotrebi mnogo veća i bolje opremljena kuhinja.

Foto: OPŠTINA GORNJI MILANOVAC

– Da bi smo adekvatno iskoristili ovaj prostor, planom i projektom predviđene su nove tri sobe za našu decu, tako da ćemo u narednih trideset dana dobiti oko 65 novih mesta za mališane. Imajući u vidu da je svake godine mnogo veći broj prijavljene dece za vrtić u odnosu na kapacitete, pri kraju je izrada projekta za potpuno novi Aneks vrtića koji će se graditi na lokaciji bivše konfekcije „Rudnik“. Po završetku dokumentacije u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja počećemo izgradnju tog objekta, nadam se ove godine kako bi smo već sledeću godinu dočekali sa novim brojem mesta i konačno rešili problem nedovoljnog broja mesta za upis u vrtiće – naglasio je Dejan Kovačević.

Foto: OPŠTINA GORNJI MILANOVAC

Maja Milović, zamenica direktora vrtića kaže da izvođenje radove ne remeti funkcionisanje dece u vrtiću, niti redovno vreme za odmor i da je u toku je nabavka nameštaja i materijala potrebnog za bezbedan boravka mališana.

-Ova investicija za nas je od velikog značaja, jer ćemo posle 3 godine od otvaranja Ankesa, kada smo dobili četiri sobe , sada dobiti još tri, što je veoma važno za sve naše korisnike i za nas– kaže Maja Milović i dodaje -zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi koja je shvatila da je ovo našem gradu jako potrebno ali i svim roditeljima koji su do sada imali strpljenja. Konačni spiskovi upisane dece će izaći će krajem juna, za oko dece a spiskovi za nove tri sobe biće objavljeni kada sobe budu gotove. Rang lista sa novih dece biće objavljena sa sajtu vrtića, na FB stranici i naravno u medijima- zaključila je Maja Milović.

Prema rečima Maje Milović, u novim sobama trebalo bi da budu smeštena deca rođena 2017,2018 i 2019 godine.

Moravički Portal / OPŠTINA GORNJI MILANOVAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *