Fudbalski savez Srbije donirao opremu za amaterske klubove Moravičkog okruga

Fudbalski savez Srbije (FSS) nastavio je danas u Čačku akciju podele opreme klubovima nižih rangova takmičenja, pre svega onima koji imaju amaterski status. Donacija je uručena za klubove koji postoje na području Moravičkog okruga, a svečanost je organizovana na gradskom stadionu.

FSS donirao opremu za amaterske klubove Moravičkog okruga
FSS donirao opremu za amaterske klubove Moravičkog okruga, Foto: Moravički Portal

Opremu od FSS dobio je i jedan od najstarijih klubova u čačanskom kraju iz sela Slatina koji je osnovan 1953. godine. Takmiči se u okružnoj ligi i posebnu pažnju posvećuje najmlađim selekcijama.

Lopte, štucne i dreseve koje su danas dobili na poklon unaprediće rad ovog sportskog kolektiva koji je ugostio na svom terenu i velikane kao što su Crvena Zvezda i Partizan.

“Želim da se zahvalim prvenstveno gradonačelniku Milunu Todoroviću i  FSS na ovoj vrhunskoj donaciji. Svi klubovi su u problemima, nema se novca, ovadonacija je u vrednosti 500, 600 evra”, izjavio je predsednik FK Slatina Miloš Urošević.

U FSS navode da ovom akcijom žele da pokažu da su im amaterski klubovi isto toliko važni kao i profesionalni.

“Ova kacija mora da pokrije 2.600 amaterskih klubova. Za sad smo uspeli da pokrijemu oko dve hiljade. Nadamo se da ćemo do kraja godine ili početkom sledeće završiti celu akciju i da ćemo sve amaterske klubove snabdeti sa sportskom opremom”, naveo je potpredsednik FSS Marko Pantelić.

Zahvaljujući se na pažnji predstavnika nacionalnog saveza, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je ukazao na značaj negovanja amaterskog sporta ističući da lokalna samouprava pre svega brine o izgradnji sportskih objekata.

Milun Todorović, FK Slatina
Milun Todorović, FK Slatina, Foto: Moravički Portal

“Grad Čačak ove godine 170 miliona dinara investira što u dotacije za razvoj fudbala i sporta uopšte, školski i predškolski sport i naravno da ćemo nastaviti i u budućnosti da investiramo u infrastrukturu ali i da pomažemo koliko možemo našim klubovima”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Svečanosti uručenja opreme prisustvovali su i čelnici FK Borac Čačak, kao i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović  i sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *