Fudbaleri FK „Metalac“ se vratli u trenažni proces

Nakon više od 50 dana pauze, prouzrokovane uvodjenjem vanrednog stanja usled globalne pandemije nastale širenjem virusa COVID-19, prvotimci FK „Metalac“ su se ponovo okupili kako bi nastavili sa treninzima. Podeljeni u tri grupe sa po osam igrača treniraće  dok se stanje ne stabilizuje, odnosno dok se ne ukinu mere zastite koje su uvedene.

“Polako se vraćamo u trenažni proces. Jeste malo teško i nesvakidašnje, zbog mera koje su uvedene usled vanrednog stanja, ali moramo da se prilagodimo. Ne možemo da treniramo onako kako bi inače trebalo, da uigravamo tim za finiš sezone, ali svi smo u istoj situaciji I moramo to da prihvatimo. Nadam se da će se ove mere ukinuti kroz par dana i da ćemo ubrzo nastaviti po ustaljenom ritmu”, jasan je bio pomoćni trener FK “Metalac”, gdin Nikola Stanković.

Nikola Stanković

“Nakon pedeset i nešto više dana prinudne pauze nastale zbog ove globalne pandemije, konačno smo se okupili ovde na našim terenima da nastavimo sa treninzima. Za sada treniramo podeljeni u grupe uz određene mere i procedure koje moramo da poštujemo u cilju zaštite zdravlja i nadamo se da će se vrlo brzo sve vratiti u uobičajeni ritam”, nadovezao se kapiten tima Bojan Mijailović.

Bojan Mijailović

Prema rečima stručnog štaba, svi fudbaleri su za vreme pauze trenirali individualno i koliko toliko pokušavali da održe fizičku spremnost. Trener Stanković i njegovi saradnici su razradili planove za treniranje za svakog igrača pojedinačno i može se zapaziti da su fudbaleri došli u dosta dobrom ritmu.

“Imali smo plan i program koji smo dobili od strane stručnog štaba koji smo morali da ispoštujemo u toku ove pauze. Sve je bilo kontrolisano putem video zapisa koje smo morali da pošaljemo posle svakog treninga. Mogu da pohvalim sve igrače da su  to shvatili maksimalno profesionalno i da su se trudili koliko su mogli da održe svoju formu i fizičku spremnost. Smatram da smo možda izgubili svega 15ak procenata od fizičke spreme koju smo posedovali pre nastanka pauze”, zaključio je kapiten Mijailović.

Ono što treba istaći, a što sve ljubitelje fudbala u Gornjem Milanovcu treba da raduje, to je da su svi, struka, fudbaleri i uprava, ostali složni oko najbitnijeg detalja, isto onako kako su bili složni prošlog leta na početku šampionata, a to je da je jedini i apsolutni cilj plasman u Super ligu.

“Moj lični stav je da bi trebalo da se sve završi na samom terenu i nadam se da će takva biti i konačna odluka ljudi iz saveza. Naravno, kakvu god odluku struka bude donela, mi nećemo imati šta tu da zamerimo, niti da se sa bilo kime raspravljamo. Videćemo do večeras kako će se i u kom formatu nastaviti takmičenje. Jedino što znam i mogu da potvrdim je da naš cilj ostaje plasman u Super ligu i koristim ovu priliku da pozovem naše navijače da nas podrže koliko i kako budu mogli, pa da se svi skupa radujemo na kraju sezone”, iskren je bio pomoćni trener Stanković.

Sada ostaje samo da se sačeka odluka saveza vezana za to kako, kada će se i da li će se nastaviti prvenstvo, a na fudbalerima Metalca je da treniraju punom parom i nadaju se naboljem ishodu po njih.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *