Epidemiološka situacija u Čačku nije bitnije izmenjena

Epidemiološka situacija u odnosu na prethodni dan nije bitnije izmenjena. Broj lica koja se stavljaju u kućnu izolaciju blago se povećava, saopštio je Rani tim za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka koji je danas održao sedmi sastanak kome su prisustvovali svi članovi.

Dom zdravlja je organizovao prijemno-trijažni punkt u Ambulanti Ljubić za sva lica za koja se može sumnjati da boluju od Kovida – 19, odnosno da su sa povišenom temperaturom i znacima infekcije disajnih puteva. Pored toga, Dom zdravlja je organizovao noćno dežurstvo pedijatra, pa će tako umesto u Opštoj bolnici isto da se odvija u Domu zdravlja.

Opšta bolnica intenzivno priprema kapacitete za prijem obolelih kroz povećanje broja postelja, na taj način što se smanjuje redovan posao i prelazi na uslove rada u vanrednom stanju.

Fond zdravstvene zaštite radi na problemima organizovanja rada u uslovima novih zakonskih mera, a pre svega na tome da reguliše pitanja produžavanja recepata, načina komisijskog rada i davanja uputa za lečenje. Istovremeno se trude da ubrzaju nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove.

Radni tim  i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid  – 19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

 Zavod za javno zdravlje

032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

 Dom zdravlja

032/325 – 717 i 032/356 – 993

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *