Dve svetske medalje za mlade karatiste KK „Milanovac“

Uprkos svim nedaćama koje su zadesile sport i sportska takmičanja usled pandemije virusa korona, neke sportske discipline su pronašle rešenja da i u toj otežanoj situaciji organizuju nadmetanja, a da pri tom ispoštuju sve preporuke u cilju zaštite od širenja bolesti.

Takav je slučaj sa karateom i mladim karatistima KK “Milanovac” iz našeg grada. Naime, tri mlade nade ovog kluba su učestvovale na drugom turniru svetske serije elektronskih turnira u katama u organizaciji sajta “Sportdata”, zvaničnog takmičarskog sajta Svetske karate federacije. 

Turnir je trajao 10 dana, od 13. do 23. maja, a učestvovalo je više od 750 takmičara iz čak 58 zemalja iz čitavog sveta.

Takmičenje se odvijalo tako što bi svaki takmičar napravio video snimak izvođenja kate po stogo propisanim takmičarskim pravilima, a zatim bi se taj snimak slao sudijskoj komisiji, koja je dodeljivala ocenu.

Snimak se morao napraviti u predviđena 24 sata, što je takmičar potvđivao verifikacionim kodom koji je bio jedinstven i važio za određeni krug takmičenja. Da bi se ispoštovale sudije i takmičari koji žive u različitim vremenskim zonama, naredna 24 sata su bila određena za objavljivanje ocena takmičara.

kk milanovac

Ono što je svakako najbitnije, a to je izvanredan učinak tri mlade karate nade iz našeg grada.

Osmogodišnja Ružica Petrović je napravila najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri, pošto je osovojila svetsko zlato u konkurenciji devojčica do 8 godina starosti. Pored zlatne medalje koju je osvojila na ovom takmičenju, Ružica je postala i trenutno, najbolje rangirana svetska karatistkinja sajta „Sportdata“ u kategoriji devojčica do 8 godina sa osvojenih 1350 bodova. Neverovatan uspeh i svetla budućnost je pred ovom mladom damom.

Petar Petrović je takođe ostvario izuzetan rezultat. Osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji dečaka do 10 godina, a malo ja falilo, svega 0,1 bod da se domogne velikog finala i borbe za najsjajnije odličje. Ono što ovoj bronzi daje zlatan sjaj je i činjenica da je mlađani Petar uspeo da savlada i trenutno najboljeg takmičara na svetskoj listi u ovoj konkurenciji.

Još treba napomenuti i nastup Sunčice Milinković u kategoriji devojčica do 10 godina, iako još nema ni punih 9 i osvojeno 17.mesto koje svakako zavređuje pažnju.

Naredni period mlade nade KK “Milanovac” će provesti u vrednom treniranju sa svojim trenerom Đorđem Petrovićem, jer ih već krajem juna očekuje državno prvenstvo za poletarce, pionire i nade na kome su obezbedili plasma u čak 20 različitih kategorija.

Takođe treba napomenuti da je otvoren i novi upisni rok u KK “Milanovac” za klince i klinceze kojima druženje sa strunjačom izgleda interesantno i zanimljivo.

Moravički Portal / Ognjen Vranić / Foto: kk milanovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *