Dve medalje za mladu strelkinju Emiliju Ponjavić – reprezentacija na dohvat ruke

Šta reći za rad i rezultate streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, osim da zaslužuju sve pohvale, kako za sam način rada i predanost ka istom, tako i za brojne uspehe i medalje koje njeni polaznici redovno osvajaju na svim bitnijim nadmetanjima, kako u Srbiji, tako i u zemljama u okruženju.

Poslednji u nizu uspešnih nastupa je učešće mlade nade Emilije Ponjavić na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u malokalibarskom oružju u juniorskoj kategoriji. Na pomenutom takmičenju koje se održavalo u Novom Sadu, u nadmetanju velikog broja talentovanih i perspektivnih strelaca, mlada Emilija je uspela da se domogne medalja u čak dve discipline.

Postala je vicešampion države u svom uzrastu u olimpijskoj disciplini 60 metaka ležeći stav, takozvani Olimpijski meč, kao i bronzana u disciplini trostav 3×40 metaka koja takođe spada u olimpijske.

Foto: Moravički Portal

Ovim uspesima i sjajnim rezultatima, mlada nada milanovačkog streljaštva je potvrdila epitet drugog strelca Srbije u svom uzrastu u nastupajućoj godini i  tako sebe dovela na sam prag ulaska u reprezentaciju svoje zemlje.

Reči koje idu u prilog ovoj konstataciji, odnosno  potvrdi iste, su i reči predstavnika rukovodstva Streljačkog Saveza Srbije, koji je potvrdio da bi Ponjavićeva trebala da se nađe u najjačem sastavu naše zemlje koji će nastupiti na Prvenstvu Evrope u malokalibarskom oružju koje je trebalo da se održi u Osijeku od 7. do 14. septembra. Loša vest je ta što je usled globalne pandemije COVID-a, šampionat odložen do daljnjeg, pa ćemo videti u kom će se smeru sve to odvijati.

Foto: Moravički Portal

Emilija trenutno vredno trenira u Novom Sadu sa svojim dugodošnjim trenerom Dejanom Bajkićem i sa nestrpljenjem čeka nova takmičenja i nastupe, od kojih je prvo ozbiljnije predstojeće Prvenstvo Srbije za seniore koje će se takođe održati u Novom Sadu poslednjeg vikenda avgusta.

Moravički Portal / Ognjen Vranić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.