Dvanaest odličja za mlade karatiste KK „Milanovac“ na državnom šampionatu

Izuzetan rezultat mladih nada KK „Milanovac“ na skoro održanom prvenstvu Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade u organizaciji Karate federacije Srbije. U nastupu preko 1000 takmičara iz čitave zemlje, milanovački tim je nastupio sa 10 svojih najkvalitetnijih polaznika koji su se nadmetali u 15 različitih kategorija. Osvojeno je čak 12 odličja, od kojih je čak šest bilo onih najsjajnijih.

“Osvojeno je ukupno dvanaest medalja, 6 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane.  Sa prethodnog prvenstva Regiona, mi smo imali čak devetnaest plasmana, međutim silom prilika, mi smo morali da izvedemo 10 takmičara u 15 plasmana. Naravno i to je bilo sasvim dovoljno da se napravi ovaj fantastičan rezultat, jer ovih deset takmičara su u ovom  momentu najkvalitetniji kadar koji imamo u našem klubu“, pojasnio nam je prvi trener KK „Milanovac“ gospodin Đorđe Petrović.

KK Milanovac

Državni šampioni su postali Ružica Petrović ( poletarke do 2012.godišta ) u apsolutnoj kategoriji, kao i u D klasi, Petar Petrović ( poletarci 2011.godište ) u takođe apsolutnoj kategoriji, Sunčica Milinković ( poletarke 2011.godište ) u E klasi, kata tim poletarki, kao i Miloš Dabižljević  ( pioniri 2010.godište ) u borbama, kategorija do 40kg. Svi ovi uspesi stigli su kao nagrada za predan rad, što nam je potvrdio i trener Petrović:

“Drago nam je što se na prvenstvu Srbije na neki način prethodno uloženi trud isplatio I što je ovaj uspeh u stvari ekvivalent rada i uložene energije u prethodnom periodu. Čim smo saznali zvaničan datum održavanja prvenstva, odmah smo se organizovali i krenuli sa svakodnevnim treninzima. Ova ovde ekipa koja je nastupila na takmičenju nije izostala sa treninga niti jedan dan i na taj način smo uspeli da tempiramo formu i da je svedemo za sam start nadmetanja. Treba još da napomenem da ostvareni uspesi nisu samo posledica rada u prethodnih mesečak dana, već je to posledica posvećenog i kontinuiranog rada u našem klubu koji traje već nekoliko godina i prosto takva posvećenost mora da pruži rezultate i uspehe”.

KK Milanovac
KK Milanovac

Još jedan dosta bitan detalj koji će veoma značiti samom KK „Milanovac“ i generalno promociji sporta u gradu pokraj Despotovice, je taj da svi osvajači najsjajnijih medalja imaju velike šanse da postanu reprezentativci naše zemlje.

KK Milanovac

“Svaka zlatna medalja u apsolutnoj kategoriji kako u katama, tako i u borbama, otvara vrata za poziv u reprezentaciju. Kada svedemo račun, sasvim izvesno je da će se iz našeg kluba ove godine izroditi 7,8 reprezentativaca, što je priznaćete zaista veliki uspeh, ne samo za naš klub, već za generalno karate sport u našem gradu”, zaključio je trener Petrović.

Nastavak sezone doneće još mnogo bitnih takmičenja za mlade karatiste iz KK „Milanovac“, a mi smo uvereni da će biti još puno žetvi medalja i osvajanja još važnijih trofeja.

Moravički Portal / Foto: KK Milanovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.