Dvadeset zdravstvenih radnika upućuje se na obuku za uzimanje briseva

Ministarstvu zdravlja juče je, u skladu sa odlukom o masovnom testiranju građana na COVID 19, dostavljen spisak od 20 zdravstvenih radnika koji će ići na obuku za uzimanje briseva.

„Dvadeset lica koja će biti poslata na obuku za uzimanje briseva iz nosa i ždrela, kako bi se povećao obim izrade testova, kako zdravstvenih radnika, tako i lica sa sumnjom na COVID 19“ – rekao je Aleksandar Čivović, direktor Doma Zdravlja u Gornjem Milanovcu.

On je dodao da još uvek nema informaciju da li će ta lica biti obučena isključivo za rad na nivou lokalne samouprave ili će biti povučeni na teren gde to situacija bude zahtevala.

Instalacija rendgen aparta koji je opredeljen za dijagnostikovanje slučajeva potencijalno obolelih od korona virusa je u toku i trebalo bi da bude završena do kraja današnjeg dana.

„Ekipe koje su izašle na teren konstatovale su da u prostoru prijemne ambulante nemamo uslova da ovaj aparat bezbedno smestimo, tako da će aparat biti instaliran na grudnom oboljenju Opšte bolnice koji je inače opredeljen za smeštaj obolelih od korona virusa“ – rekao je Čivović. 

On je još jednom apelovao na sve građane da se pridržavaju mera koje je preduzela Vlada Republike Srbije i da, što je najvažnije, smanje socijalne kontakte jer se u naredne dve nedelje očekuje nagli skok obolelih.

Inače, u toku jučerašnjeg dana15 lica sa povišenom temperaturom, na ulazu u ustanovu Doma zdravlja u Tihomira Matijevića i Vojvode Milana, upućeno je na prijemnu ambulantu koja je juče obavila pregled za 22 lica.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *