Dva pripadnika Vojske Srbije u Gornjem Milanovcu plivaju za Časni krst

Sportski centar ,,Mladost“ iz Čačka šesnaestu godinu za redom organizuje plivanje za Časni krst. Ova duhovno-sportska manifestacija održava se 19. januara na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje.

Do sada je prijavljeno 155 učesnika iz Guče, Lučana, Gornjeg Milanovca i Čačka, a među njima za Časni krst plivaće i oficir kasarne ,,Radomir Putnik“ potporučnik Filip Simčević, kao i razvodnik Saša Marković.

Filip Simčević, Foto: GM PRESS

,,Motiv za moje učestvovanje u takmičenju je što smatram da su uvek crkva i vojska predstavljale simbiozu, kako kroz istoriju, tako i do današnjeg perioda. Iz tog razloga, hteli bismo da nastupamo u istim redovima predstavljajući svoju jedinicu Centra za obuku veze i informatike Gornji Milanovac, ali i celokupnu Vojsku Srbije“, istakao je Filip.

Saša Marković, Foto: GM PRESS

Milanovčanin Saša Marković planirao je već dugi niz godina da se prijavi i pliva za Časni krst, ali obaveze mu nisu dozvoljavale. Ove godine će to prvi put učiniti, a kako je rekao za naš portal, to mu predstavlja veliku čast.

Samom plivanju za Časni krst, koje počinje u 10.30, prethode liturgija u crkvi Svetog Vaznesenja sa početkom u 8 časova, a potom i litije do gradske plaže. U večernjim časovima u velikoj sali Doma kulture biće održana tradicionalna Bogojavljenska akademija sa početkom u 19 sati na kojoj će učestvovati srpska glumica Tanja Bošković.

Mirjana Milićević / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *