Dva novoobolela od Kovida 19, ukupno 117

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata 2 nova lica su potvrđeno pozitivna na Kovid 19, tako da je ukupan broj potvrđenih lica u drugom špicu prvog talasa 117, navodi se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih šestoro je nažalost preminulo, 73 lica je izlečeno, 1 lice hospitalizovano je u Kliničkom centru Kragujevac, 9 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 28, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

U utorak 11.08. u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledan je 41 pacijent, a 11 lica pregledano je prvi put. Urađeno je 9 seroloških testova i uzeto 5 NF briseva. Hospitalizovano je 3 lica.

Neophodno je poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru), preporučuje se u izveštaju.

Moravički Portal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.