Duplo više u odnosu na prošlu godinu: Gornji Milanovac za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti javnog informisanja izdvojila je 15.000.000 dinara

S obzirom na to da opština Gornji Milanovac vodi računa o informisanju svojih građana, mi smo budžetom za 2020. godinu već predvideli 15.000.000 dinara, sada samo sporovodimo tu odluku.  Nadam se da će mediji biti zadovoljni povećanjem novca koji se izdvaja za javno informisanje i očekujem da će svi mediji, kako sa teritorije opštine  Gornji Milanovac, tako i sa nacionalnih frenkvencija, učestvovati u konkursu i da ćemo na taj način približiti građanima sve ono što radi opština Gornji Milanovac, kako bi građani bili pravovremeno informisani – istakao je predsednik Kovačević.

Na konkursu mogu učestvovati :izdavači medija upisanih u Registar medija pri APR koji emituju/distribuiraju  medijski sadržaj na teritoriji opštine Gornji Milanovac,zatim,pravno lice, odnosno preduzetnik, koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija pri APR koji se emituje na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Medijem se smatraju i internet stranice ukoliko su upisane u Registar medija.

Pravo učešća na Konkursu nemaju:

• izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda,

• lica kojima su u prethodnom periodu odobrena sredstva iz budžeta Opštine Gornji Milanovac, a nisu u ugovorom predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta, kao i lica za koje se utvrdi da su sredstva nanamenski trošila.

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom.Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu s jednim projektom za svaki medij.

Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *