Državni prvaci u košarci u Zadar na Svetsko prvenstvo putuju krajem godine

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Čačka pobednici su državnog košarkaškog turnira osnovnih škola koji je krajem prošle godine održan u Kladovu.  Ovom pobedom mladi košarkaši su obezbedili učešće na Svetskom prvenstvu koje je trebalo da se održi od 15. do 22. marta u Hrvatskoj, ali je zbog korona virusa odloženo.

Koronavirus nije ublažio radost Čačana zbog pobede koju su u Kladovu ostvarili nad ekipom vršnjaka iz beogradske OŠ „20. oktobar“, savladavši ih u finalu rezultatom 38:33.

prvaci srbije iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Čačku

„Hteo bih da čestitam svojim saigračima na zajedničkom uspehu koji smo postigli. Ekipe protiv kojih smo igrali nisu bile prepreka da dođemo do cilja“, izjavio je  Pavle Nikolić, kapiten tima iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Čačku.

„U finalu smo igrali sa školom 20. oktobar“ sa Novog Beograda, ali smo uspeli da ih savladamo. Žao mi je što se Svetsko prvenstvo u Zadru odlaže, ali mi ćemo do termina kada će se održati vredno trenirati“, rekao je učenik Danilo Radivojević, jedan od igrača. Mladim čačanskim košarkašima nije trebalo previše truda da dođu do titule prvaka države.

„Ovo je veliki uspeh ovih momaka. Oni apsolutno nisu imali nikakvih poteškoća na opštinskom, okružnom i međuokružnom takmičenju, na moje veliko iznenađenje, jer su bili mnogo dominantniji od ostalih timova. Jedino smo manjih poteškoća na terenu imali u dve utakmice na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Igrali smo produžetak sa OŠ iz Niša i meč protiv Kosovske Mitrovice. Ovo je veliki uspeh za naš grad, ali i za mene kao njihovog nastavnika“,  kazao je Srđan Parezanović, trener i nastavnik fizičkog u OŠ „Vuk Karadžić“.

Na današnjem prijemu mladih košarkaša kod gradonačelnika Čačka, moglo se čuti da će grad košarke na svaki način podržati ove mlade sportiste.

Milun Torodović, gradonačelnik Čačka i Pavle Nikolić, kapiten ekipe

„Divan dan za sve nas u Čačku, za ljubitelje sporta i košarke posebno. Sve čestitke mladim košarkašima koji su šampioni države. Naravno, oni su i velike nade na Svetskom prvenstvu koje treba da se održi u Zadru, koje je zbog aktuelne situacije sa koronavirusom prolongirano najverovatnije za novembar. Ubeđen sam da će ovi momci sa svojim profesorom i ekipom iz škole da se spreme za ovo prvenstvo.Naravno, sve čestitke i roditeljima koji su vaspitali ove mlade momke. Ovo je najveći uspeh školskog sporta u Čačku, za koji znam“, istakao je Milun Torodović, gradonačelnik Čačka dodajući da će grad pomoći ove ali iu sve druge mlade sportiste na putu ka vrhunskim rezultatima.

Pobedom u Kladovu čačanski mladi košarkaši su obezbedili učešće na Svetskom prvenstvu osnovnih škola u košarci koje je trebalo da bude održano, od 15. do 22. marta u Zadru. Zbog aktuelne situacije, ovo takmičenje je odloženo za kraj godine. 

Za INFO 24 iz Čačka, Gordana Injac / Foto: INFO 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *