Drugo polugodište u rekonstruisanoj školi

Danas je poseban dan za profesore i učenike osnovne škole „Momčilo Nastasijević“. Drugo polugodište započinju u novoopremljenoj školskoj ustanovi prilagodjenoj potrebama školske nastave i izvodjenju školskog plana i programa.

Druga osnovna škola u Gornjem Milanovcu „Momčilo Nastasijević“ osnovana je 29. aprila 1964. godine, a od 1. septembra 1993. godine škola obavlja svoju delatnost pod nazivom Osnovna škola „Momčilo Nastasijević“.

Nedavno završena rekonstrukcija škole potpuno je promenila spoljašnji i unutrašnji izgled ove školske ustanove.

„Djaci su ponovo u svojoj školi, u renoviranoj, adapriranoj zgradi u kojoj će nadam se, postizati još veći uspeh i rezultate“, rekla je Dragana Nikitović, direktor OŠ “Momčilo Nastasijević” i dodala „Iskoristiili smo prošlogodišnji zimski raspust za iseljenje iz škole, a izvodjači su počeli radove prošle godine u februaru. Ovogodišnji zimski raspust poslužio  je za završne radove i opremanje kako bi deca ušla u završenu školu.“

„Naši učenici su nastavu pohadjali u Ekonomskoj i Tehničkoj školi, u OŠ “Sveti Sava”, kao i u kasarni “Radomir Putnik”. Ovom prilikom se zahvaljujem svima na gostoprimstvu, strpljenju i na razumevanju.“ – istakla je Dragana Nikitović, direktor škole.

Školska ustanova ima uslove za prepodnevnu nastavu, osim celodnevne nastave u kojoj učenici mogu ostati do četiri sata posle podne.

Kada je reč o školskim učionicama, 90 posto njih je opremljeno novim nameštajem a kako Nikitovićeva ističe, opremanje enterijera završeno je zahvaljujući donacijama naše milanovačke privrede, bez čije pomoći to ne bi bilo moguće.

Velika, pozitivna promena je i u Muzičkoj  školi “Dr Vojislav Vučković” iz Čačka , čije je izdvojeno odeljenje dobilo stalne učionice i potpuno novi prostor u kojima će nastaviti sa svojim obrazovnim radom.

Kroz ove radove obezbedjen je prostor za novu kuhinju u kojoj će biti pripremani obroci za mališane iz PU “Sunce” . Rekonstrukcijom je obuhvaćeno 5000 kvadrata, a vrednost radova iznosi oko 245 miliona dinara. Lokalna samouprava izdvojila je novac za projektnu dokumentaciju, a sredstva za gradnju obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *