Druga grupa milanovačkih mališana otputovana na rekreativni odmor na Zlatibor

Više od 150 mališana Predškolske ustanove „Sunce“iz Gornjeg Milanovca otputovalo je jutros na rekreativni odmor na Zlatibor. Krenuli su nešto posle 10 sati a ispratili su ih roditelji i rodbina.

Kiša koja je jutros padala nije umanjila radost mališana koji će narednih osam dana provesti u igri i druženju na Zlatiboru. Neki od
njih već imaju planove o tome kako će upotpuniti svoje vreme.

Roditelji prate decu, Foto: GM PRESS

„Vozićemo se na klisku i gumama, igraćemo se po čitav dan i pićemo toplu čokoladu“, rekli su nam mališani.

Nakon tehničke provere autobusa i utvrđivanja da li su svi na broju mališani su u pratnji svojih vaspitača, medicinskog osoblja i rekreatora krenuli put najlepše srpske planine.

„Danas putuje 155 mališana PU „Sunce“ u pratnji svojih vaspitača. U odmaralištu „Golija“ će boraviti osam dana. Putujemo preko čačanske agencije sa kojom godinama sarađujemo.  U pratnji dece idu vaspitači, lekari Doma zdravlja i medicinska sestra. Koordinator je Gorica Tepšić. Deca na Zlatiboru imaju obezbeđena tri obroka i užinu, potom rekreaciju i sve ono što je neophodno za njihov boravak na zimovanju“, izjavila je
Violeta Antonijević, direktorka PU „Sunce“.

Violeta Antonijević, direktorka PU „Sunce“, Foto: GM PRESS

Pre polaska dece na keju kod Metalčevog stadiona zatekli smo i partolu saobraćajne policije koja je vršila redovnu kontrolu ispravnosti
autobusa.

„Autobusi su postavljeni u 9 i 15, policija je jutros obavila svoj posao, svi autobusi su ispravni. Idu dva autobusa San trevela iz Gornjeg Milanovca, i po jedan autobus milanovačkoj Konvoja i čačanskog Autoprevoza“ rekla je direktorka vrtića.

Drugu grupu milanovačkih mališana na Zlatiboru očekuju brojne sportske, zabavne i druge aktivnosti koje su prilagođene njihovom uzrastu. Svaki njihov dan pažljivo je planiran i osmišljen.

„Decu će na Zlatiboru čekati bogat sadržaj kako na snegu, tako i brojne sportske igre u samom objektu. Naravno, nastojaćemo da deca što više vremena provedu na otvorenom, na čistom vazduhu u prirodi. Svi sadržaji su prilagođeni deci, na raspolaganju imamo staze za klizanje i sankanje. Takođe hotel u kome boravimo ima i bazen, pa će deca moći da koriste i taj sadržaj“, izjavila je Maja Milović, zamenica direktora PU „Sunce“ .

Maja Milović, zamenica direktora PU „Sunce“, Foto: GM PRESS

Treća smena milanovačkih predškolaca na rekreativni odmor na Zlatibor putuje 23. februara.

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *