Dramska i likovna radionica Kulturnog centra počinju sa radom

Milanovački Kulturni centar je deo mreže online konferencije mreže kinoprikazivača gde su zajedno sa Filmskim centrom Srbije bili jedan od predlagača mera za za rad bioskopa i očekuju da će do 10. juna biti zvanično objavljen stav kada su u pitanju bioskopske projekcije. Do tada, vraćaju se planiranim aktivnostima uz poštovanje aktuelnih mera.

U sredu 3. Juna u 19 sati  na Rudniku će biti otvorena izložba zbirke radova sa likovne kolonije Mina Vukomanović Karadžić i zbirke Međunarodnog bijenala umetnosti minijature, što će biti i najava za subotu 6. Jun, kada će biti otvoren 15. Bijenale –rekao je danas za GM PRESS Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra i dodao –  na ovaj događaj pozvani su nagrađeni i pohvaljeni učesnici, ali iako je dozvoljeno okupljanje do 1000 ljudi na otvorenom za galerije i dalje važi da ne sme biti više od jedne osobe na dva kvadratna metra.  

Direktor Kulturnog centra kaže da je poželjno je da se 6. juna ne prave velike gužve, kako bi gostima bio omogućen ulazak u izložbeni prostor, a vremena će u naredna tri meseca biti dovoljno da svi zainteresovani sugrađani mogu pogledati izložbu.

Četvrtog  juna, u Galeriji mostovi Balkana u Kragujevcu biće predstavljena zbirka dosadašnjih radova Bijenala, a u petak biblioteka „Braća Nastasijević „organizovaće će, uz podršku Kulturnog centra promociju knjige Jovana Tomovića.

Od početka juna sa radom počinju i dečije radionice Kulturnog centra, dramska i likovna, uz sve mere zaštite. Tokom sledećeg meseca biće organizovane i  likovne radionice na otvorenom, kao i dečiji programi i koncerti na otvorenom.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *