Dr Mihailo Luković: Virus može da dođe kod svakoga u posetu

Šef radnog tima za praćenje širenja Kovida-19 na teritoriji grada Čačka Dr Mihailo Lukoivć izjavio je danas  da na osnovu poslednjih prijema na infektivni blok bolnice u Čačku može da se zaključi da virus može da zarazi svakoga.

„Najnoviji pacijenti nas upozoravaju da virus možemo da nađemo i na najneočekivanijim  mestima i kod ljudi koji su se bukvalno pridržavali nekih mera. Prema tome, treba da shvatimo da smo svi ugroženi i da on može da dođe kod svakoga u posetu“, upozorava Dr Luković.

Dr Luković zato još jednom apeluje da se pridržavamo porpisanih mera jer se time umanjuje šansa da obolimo od koronavirusa.

Dr Aksentije Tošić: Epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu pod kontrolom

Sve zdravstvene ustanove na teritoriji Moravičkog okruga, kao i ostale lokalne i državne službe prate iz minuta u minut situaciju sa širenjem virusa i higijensko epidemiološka slika u ovom trenutku na području celog regiona je pod kontrolom i u skladu sa očekivanjima, izajvio je danas v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje u Čačku Dr Aksentije Tošić.

“Pošto se radi o nepoznatom virusu i nepoznatom oboljenju nismo sigurni kakva će situacija biti u nekom narednom periodu, a na dodatni oprez nas upućuju apokaliptične slike iz drugih delova sveta, sistema koji su razvijeniji i bogatiji od nas”, upozorava Dr Tošić.

Prema rečima Dr Tošića, mere koje se u ovom trnutku u našoj zemlji kao i na području okruga preduzimaju su na jednom vrlo visokom nivou.

“Svakodnevno uzimamo uzorke, svakodnevno kontrolišemo situaciju, broj obolelih, pozitivnih u našem okrugu i te brojke novootkrivenih slučajeva nijednog trenutka ne prelaze granice koje smo zacrtali”, navodi Dr Tošić.

Svi u Domovima zdravja i bolnicama su već obučeni da sami uzimaju uzorke i trenutno reaguju kako bi se sprečilo dalje širenje virusa, uverava Dr Tošić.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *