Dr Luković: Zabrinjava što narod nije toliko voljan da pristupi imunizaciji

Šef radnog tima za praćenje širenja korona virusa na području grada Čačka Dr Mihailo Luković izjavio je danas da odziv na vakcinaciju u ovom trenutku nije onakav kakv bi želeli da bude.

„Država je odradila svoje i radi svoje. Nabavlja vakcine i imaće ih sve više. Zabrinjava to što narod nije baš toliko voljan da pristupi iminizaciji. Vrlo se stidljivo javljaju na imunizaciju ili se ne javljaju. Sada imamo fajzerovu vakcinu, videćemo kako će biti  Sputnjik V koja dolazi ovih dana, da li će biti malo većeg odaziva“, rekao je Dr Luković.

On je podsetio da u dva staračka doma u Čačku ima 110 korisnika i procenio da bi bilo 40 do 50 preminulih da je infekcija ušla među njih.

„Ogroman napor  je Zavod za javno zadravlje uložio kako  bi li sprečili da se tamo javi korona i sad smo došli do vakcine. Prvo se prijavilo jedno ili dvoje, pa nakon nekih sastanaka došli smo do neke cifre od dvadesetak, očekujemo da još desetroro dece da saglasnost.  Između 20 i 30 posto je onih koji su se odlučili da prime vakcinu, a treba nam najmanje 60%, 70%“, upozorio je Dr Luković.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *