Dr Luković: Voleli bismo da se jučerašnji dan ne ponavlja, osam novih pacijenata na infektivnom

Na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Čačku juče je primljeno osam pacijenta sa simptomima infekcije Kovida 19, saopštio je Radni tim koji prati situaciju sa širenjem virusa korona.

“Jučerašnji dan je bio jedan od dana za koji bi voleli da se ne ponavlja. Imali smo osam prijema u bolnici od toga šestoro iz Čačka, jedno iz Lučana i jedno iz Ivanjice”, naveo je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice juče je bilo 16 pregleda, a na infektivnom odeljenju trenutno se nalazi 26 pacijenata, pri čemu je jedan na respiratoru.

Prema rečima Dr Lukovića, od 26 pacijenta samo kod 8 je dokazano da su Kovid pozitivni, a od osam novih uzeti su brisevi i  očekuju se rezultati. Dr Luković ističe da će još jednom biti sagledana jučerašnja situacija  sa prijemom novih pacijenata u bolnicu.

“Da vidimo da nije bilo nekih grupacija, nekih propusta. Ekipa je već otišla u bolnicu da vidi šta je razlog, da li je to koincidencija, slučaj ili je to plod nekog da ne kažem propusta već incidenta u smislu nekog druženja”, navodi Dr Luković.

U Kovid ambulantama Doma zdravlja juče je bilo ukupno osam pacijenata sa povišenom temperaturom, a na građane je apelovano da ne idu direktno u bolnicu već da se prvo pregeldaju u ambulanti u Ljubiću. Hitna pomoć nije imala intervencije, a nije bilo ni pregleda na predijatriji.

Policijska uprava je juče kontrolisala lica koja su u samoizolaciji, njih ukupno 221 i svi su poštovali propisanu meru. Nije bilo kršenja zabrane kretanja.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *