Donacija udruženja građana i preduzetnika Lučana za najugroženije sugrađane

Opštinsko udruženje pčelara opštine Lučani „Dragačevski pčelari“ odazvalo se pozivu Saveza pčelarskih organizacija Srbije da organizuju akciju prikupljanja meda i stave ga na raspolaganje lokalnoj samoupravi, koje će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane naših najugroženijih sugrađana.

Takođe, mlekara „Gaj“ iz Goračića je donirala značajnu količinu sira iz programa sopstvene proizvodnje za najugroženije građane sa teritorije naše opštine.

Ova akcija sakupljanja životnih namernica meda i sira u opštini Lučani je obavljena prethodnih dana i sakupljena količina je predata Operativnom timu za sagledavanje stanja i rešavanje potreba socijalno ugroženih i osetljivih kategorija stanovništva a koji je organizovao podelu ovih životnih namirnica onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnije.

Zamenik predsednika, Miloš Jovičić se zahvalio darodavcima proizvoda koji su svoju donaciju uputili našim najosetljivijim sugrađanima. On je istakao da su građani opštine Lučani tokom vanrednog stanja u kome se nalazimo, pokazali izuzetnu ljudsku solidarnost posebno izraženu u saradnji lokalne samouprave, udruženja građana i privrednih preduzetnika koji su svojim donacijama pomogli u prevazilaženju nastalog stanja. Izrazita je i solidarnost trgovaca, radno angažovanih u privatnim i javnim preduzećima kao i vivolonterima koji neumorno obilaze i pomažu svakom ko se obrati kol centrima.

Inače, Opštinski operativni tim čini Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine, Anka Radojičić, sekretar Crvenog krsta i Nataša Drašković, direktor Centra za socijalni rad opštine Lučani. Tim prikuplja podatke o navedenim kategorijama stanovništva, preko nadležnih službi i preko kol-centara pri opštini.

Članovi operativnog tima svakodnevno pomažu socijalno ugroženim stanovnicima, pružaju pomoć ugroženim porodicama i neprestano prate stanje na terenu. Ukoliko ste u socijalnoj nuždi ili vam je potrebna psihosocijalna podrška možete se obratiti opštinskom kol-centru, na telefone 032 515 06 00 i 854 508, Crvenom krstu 063 653 963 i Centru za socijalni rad opštine Lučani 854 370.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *