Dom zdravlja je spreman za slučaj pojave Korona virusa

Milanovački Dom zdravlja dobio je uputstvo za postupanje u slučaju da se u ustanovi pojavi pacijent koji ima simptome slične gripu, a putovao je u područja gde je proglašena epidemija a konkretan plan za takve situacije definisan je na nedavno održanom sastanku komisije za intrahospitalne infekcije na čijem  čelu je direktor Zavoda za javno zdravlje Čačak dr Aksentije Tošić.

– Zabeležen je jedan slučaj osobe iz Gornjeg Milanovca koja je boravila u Italiji i po povratku je imala povišenu temperature i simptome gripa – kaže dr Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja i naglašava – slučaj je prijavljen Zavodu za Javno zdravlje Čačak, izvršene su neophodne analize i nalaz je bio negativan na Korona virus.

dr Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja / Foto: Moravički Portal

-Niko od nas nije imun na korona virus, niti trenutno postoji način imunizacije. Osnovna preporuka je da se često peru ruke sapunom i vodom ili sredstvima za suvo pranje ruku na bazi alkohola, kada kašljete ili kijate pokrijte usta i nos povijenim laktom ili maramicom, izbegavajte da dodirujete oči, nos i usta, držite se na odstojanju od jedan do dva metra između sebe i obolele osobe- zaključio je Čivović.

Iz Doma zdravlja još jednom podsećaju da ukoliko postoji opravdana bojazan od prisustva virusa treba kontaktirati Zavod za Javno zdravlje Čačak, na brojeve telefona : 032/325-019 i 032/310-365

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *