Dom zdravlja i Opšta bolnica  ponovo pod istim krovom

Početak sledeće godine u Gornjem Milanovcu biće obeležen novinom u funkcionisanju Doma zdravlja i Opšte bolnice, jer će već od 1. januara ove ustanove opet biti objedinjenje u jedinstven Zdravstveni centar,pod nadzorom Republike.

– Mi smo iz lokalnog budžeta morali da saniramo posledice rukovodstva Doma zdravlja koje je svakako bilo političko, od čak 127 miliona dinara duga koji smo nasledili i koji smo morali da otplatimo da bi Dom zdravlja funkcionisao. Kada sam postao predsednik opštine, ta Ustanova  bila je  u blokadi, uvideli smo da zdravstvena zaštita treba da bude na republičkom nivou, a ne lokalnom, što ćemo i sprovesti, kako bismo u narednom periodu imali još bolje zdravstvene usluge – rekao je  Kovačević.

Kovačević je istakao da će  jedna od kapitalnih investicija u sledećoj godini biti  i nastavak rekonstrukcije Opšte bolnice.

 –Ovih dana smo završili prvu fazu izvođenja radova na rekonstrukciji Opšte bolnice; druga faza radova je kompleksnija, s obzirom na to da ćemo raditi kompletnu rekonstrukciju unutrašnjih prostorija, preko 13. 000 kvadrata postojećih objekata, plus dogradnja objekta za palijativno zbrinjavanje naših najugroženijih sugrađana – naglasio je Kovačević i istakao da je u planu ovih dana i završetak radova u OŠ “Momčilo Nastasijević”, za šta je Republika izdvojila oko 245.000.000 dinara.

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *