Dobro je što sve više mladih ostaje na selu, poručio Kovačević u Gojnoj Gori, Kamenici i Bogdanici

Dejan Kovačević, predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu, i kandidat za predsednika opstine na predstojecim izborima, posetio je predhodnog vikenda Gojnu Goru, Kamenicu i Bogdanicu gde je razgovarao sa meštanima ovog dela milanovačke opštine. Ovom prilikom Kovačević je istakao da je politika Srpske napredne stranke u predhodne 4 godine  bila ostanak i opstanak mladih na selu.

– Jedna od prvih stvari koje smo uradili bila je osnivanje Kancelarije za poljoprivredu,  budžetom smo opredelili 50 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, a  već u 2020. godini smo  taj budžet povećali na  55 miliona  – rekao je Kovačević i dodao da će se u narednom periodu budžet za poljoprivredu i dalje uvećavati.

Prema Kovačevićevim rečima, u predhodne četiri godine izgrađeno je više od 100 kilometara puteva u selima milanovačke opštine, jer je dobra putna infrastruktura jedan od osnovnih uslova da ljudi ostaju na selu.  Ipak, Kovačević je izrazio zadovoljstvo što je dosta mladih odlučilo da život nastavi i gradi upravo na seoskom području, iako još dosta problema treba rešiti

– Programom „Srbija 2020-2025“ predviđena je izgradnja vodovodnih i kanalizacionih sistema u svim većim selima gde je to moguće  – kaže Dejan Kovačević i naglašava – u razgovoru sa meštanima Gojne Gore, Bogdanice, Kamenice došao sam do određenih saznanja  i dogovorili smo se da  ćemo zajedno rešiti njihove egzistencijalne probleme kada je u pitanju infrastruktura. Ovom prilikom razgovarali smo o tome  kojom dinamikom realno lokalna samouprava  može  graditi u svakom selu, obzirom da je naša opština veoma razuđena.

-Poruka koju sam  poslao meštanima ovog dela milanovačke opštine je da Srbija ubrzano napreduje, da politika Aleksandra Vučića  i Srpske napredne stranke  iz dana u dan pokazuje  kako Srbija treba da ide napred u svakom pogledu  i to je cilj kome ćemo stremiti u budućnosti – naglašava Dejan Kovačević.

Dejan Kovačević je posetio fabriku vode u Bogdanici, koja je sa radom počela pre nekoliko godina ali do sada nije uspela da dobije zasluženo mesto na tržištu, a jedan od razloga je nedovoljno izgrađena infrastruktura u ovom delu opštine.

-Razgovarao sam sa vlasnikom i obećao pomoć za izgradnju 6 kilometara trase puta do same fabrike, koji će koristiti  svi meštani koji žive na tom potezu – kaže Kovačević i dodaje da će za tu deonicu biti neophodna pomoć Republike, jer sama opština  ne može taj posao da uradi u toku jedne godine.

– Drago mi je da postoje potencijali i privrednog razvoja u tom delu opštine i što će se u narednom periodu tridesetak meštana dobiti posao u ovoj fabrici – zaključio je Kovačević.

Fabrika vode iz Bogdanice, biće sponzor manifestacije „Sabor violinista“ u Pranjanima i na taj način će biti  promovisan jedan dobar brend koji dolazi iz milanovačke opštine.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *