Deset miliona dinara iz opštinskog budžeta za nabavku paketa pomoći za najugroženije milanovčane

Na Opštinskom veću opštine Gornji Milanovac, održanom danas elektronskim putem, usvojena su rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve.

Na ovaj način odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara, namenjena za nabavku prehrambenih proizvoda i higijenskih sredstava i materijala, na ime pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara i licima u stanju socijalne potrebe koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Gornji Milanovac, za vreme vanrednog stanja usled pandemije zarazne bolesti COVID 19.

foto: PR služba predsednika opštine

Predsednik opštine Dejan Kovačević, još jednom je pozvao sve sugrađane da pruže svoj doprinos borbi protiv virusa korona sa kojim se u ovom trenutku suočava gotovo ceo svet:

„Iako se nalazimo u periodu koji ni za jednu starosnu kategoriju stanovništva nije lak, treba imati u vidu da, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, činimo sve da da ublažimo posledice virusa ali i da sprečimo njegovo dalje širenje. Sredstva koja smo danas opredelili iskoristićemo da pomognemo svim penzionerima koji imaju primanja ispod 30.000 ali i i licima u stanju socijalne potrebe sa područja opštine, koji su u ovom trenutku među najugroženijima“, istakao je Kovaćević.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *