Dejanu Kovačeviću dodeljeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac ovogodišnji je dobitnik priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”​ za ​doprinos razvoju i unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije. Kovačeviću je priznanje uručeno ​ danas​ u arheološkom parku Viminacijum kod Kostolca.

Program svečane dodele nagrada pod nazivom “Put ka vrhu” započeo je u 11 časova srpsko-rimskom dobrodošlicom i upoznavanjem sa kulturnom baštinom, a u 12 časova, voditelj programa Milivoje Beštić, novinar i urednik Media Inventa, pozdravio je sve prisutne, nakon čega su uručena priznanja.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac
Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

“Ova nagrada svakako jeste za nešto što ste uradili do sada i meni je drago da je Opština Gornji Milanovac prepoznata kao motor industrijskog razvoja Republike Srbije i drago mi je što sam u protekle četiri godine bio na čelu jedne tako razvijene opštine. Ono što je svakako podstrek za budućnost jeste da je ova nagrada jedna velika obaveza da u budućem periodu, bar dokle ja budem predsednik Opštine, Gornji Milanovac stoji na pijadestalu i da bude na prvom mestu u Republici Srbiji. To je moj zadatak i zadatak svih mojih saradnika. Nadamo se da ćemo i njega do kraja izvršiti.” – rekao je Dejan Kovačević.

Predsednik žirija koji je odlučivao o dodeli priznanja, prof. dr Radovan Pejanović, rekao je da se pri odlučivanju polazi od lika i dela našeg velikog Kapetana Miše Anastasijevića, koji je prema njegovim rečima, perjanica našeg preduzetništva i veliki dobrotvor i zadužbinar.

prof. dr Radovan Pejanović
prof. dr Radovan Pejanović

„To zadužbinarstvo, ta filantropija, to svome otečestvu koje su oni afirmisali mi želimo da vratimo kao vrednu kulturnu baštinu koja je pomalo zaboravljena kod nas, a koja je jako važna i koju treba kroz prizmu sadašnjih privrednih, kulturnih, obrazovnih i sportskih aktivnosti naših ljudi, da pronađemo, nagradimo, naznačimo, i na taj način afirmišemo ono što je dobro u našem društvu. To nama treba, da afirmišemo ono što je domaće, nacionalno, jer to je jako važno da Srbija izađe iz ove krize u kojoj se nalazi, višestruke krize, a posebno ovo sada što je izazvano pandemijom. Dvadeset godina traje naša nagrada i mi smo se u svim ovim sferama trudili da preko te nagrade pomognemo našem društvu time što ćemo otkriti, afirmisati i nagraditi najbolje među nama.“ – rekao je Pejanović.

Osim brojnih laureata nagrade su dobili  i ​ ambasador SAD u Srbiji ​Entoni Godfri, zatim ambasador i šef Delegacije Evropske unije​ u Republici Srbiji, Sem Fabrici, kao i Marko Čadež, predsednik privredne komore Srbije.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.