Danas i sutra upis u srednje škole

Upisi u srednje škole su u toku na teritoriji čitave Republike. Danas i sutra mali maturanti moći će da upišu željene smerove i škole, a od ove godine moguć je i elektronski upis. Usluga se nalazi u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu i dostupna je od danas u 07 sati do petka u 15 sati. Prema rečima Sanje Žikić, pedagoga Gimnazije “Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu, upis budućih gimnazijalaca protiče uz poštovanje epidemioloških mera.

– Upis učenika u 1. razred naše gimnazije je danas i sutra od 8 do 15 sati. – rekla je za GM PRESS Sanja Žikić, pedagog Gimnazije “Takovski ustanak” i dodala – elektronski upis dece roditelji mogu da izvrše preko portala E-Uprava popunjavanjem naloga i prijave kojom će automatski obaviti upis u željenu školu. Upisujemo četiri odeljenja 1. razreda; 2 odeljena opšteg smera, jedno odeljenja opšteg smera engleskog i jedno odeljenje društveno-jezičkog smera. Do sada se prijavilo 98 učenika za upis.

Iz Gimnazije “Takovski ustanak” kažu da ima još slobodnih mesta, pa se zainteresovani učenici mogu prijaviti ukoliko imaju dovoljan broj bodova na završnom testu za upis u ovu obrazovnu ustanovu.

– Drugi upisni rok je u ponedeljak od 8-15 časaova, a u subotu ćemo znati da li ima prijavljenih đaka za drugi krug – rekla je Žikić.

Kako saznajemo od pedagoga Sanje Žikić, interesovanje malih maturanata za upis u Gimnaziju “Takovski ustanak” je zadovoljavajuće kao i prethodnih godina, a iz škole svojim budućim đacima žele dobrodošlicu i dobar start na početku školske godine.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.