Danas bez promene u broju oboblelih od virusa Kovid 19

Danas nema promene u broju obolelih na teritoriji opštine Gornji Milanovac, navodi se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata, ukupan broj potvrđenih lica pozitivnih na Kovid 19 u drugom špicu prvog talasa je 102.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih šestoro je nažalost preminulo, 58 lica je izlečeno, 2 je hospitalizovano u Kliničkom centru Kragujevac, 11 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 25, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

U sredu 05.08.2020. godine u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 69 pacijenata. Urađeno je 14 seroloških testova i uzeto 9 NF briseva. Hospitalizovano je 1 lice.

Primećen je značajan pad broja pacijenata koji se prvi put javljaju na pregled u Kovid ambulantu. Od 40 pacijenata dnevno pre 10 dana do 9 pacijenata zaključno sa 05.08.2020.

Neophodno je poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru), zaključeno je u izveštaju.

Moravički Portal /  DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.