Cvetne boje na pijaci

Petak na milanovačkoj pijaci donosi uobičajenu gužvu. Pored bogate ponude voća i povrća, primetili smo i šarenolik izbor cveća.

Vrtove, terase i balkone uskoro će preplaviti nove, jesenje boje. Sudeći po bogatoj cvetnoj ponudi na milanovačkoj pijaci, svi ljubitelji cveća i baštovanke, otkriće i „iskopati“ novu sobnu ili baštensku biljku za svoju kolekciju. Prodavci predlažu višegodišnje vrste sezonskog baštenskog ili sobnog cveća.

Foto: Moravički Portal

Trenutno su najpopularnije hrizanteme (jesenje ruže) čija je cena između 200-300 dinara, ljubičice su 40, a sobne orhideje od 1000 do 1.400 dinara.

Proizvođači i trgovci cveća predlažu sobne biljke; bendžamine, šeflere, sobne tuje prijatnog mirisa, a savetuju da se šarene sobne biljke drže na mestu se više svetla, dok jednobojne traže manje sunca, i jedne i druge traže umereno zalivanje.

Uz cvetne aranžmane, na pijaci je takođe je veliki izbor zimzelenih biljaka koje koje koštaju od 400, 600 i 800,00 dinara.

Foto: Moravički Portal

Da jesen preuređuje vrt, zaista je tačno. Toplo vreme i vlažno zemljište, idealni su uslovi za sadnju i presađivanje biljaka. Pretvorite baštovanstvo u uživanje sa članovima svoje porodice u prirodnom okruženju svog doma.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.