Crveni krst u Guči konačno dobio magacin

Crveni krst u Guči nedavno je dobio magacinski prostor koji je ovoj organizaciji nedostajao od njenog osnivanja. U situaciji kada se socijalno ugroženom stanovništvu pomaže u osnovnim životnim namirnicama a korisnicima narodne kuhinje dele paketi konzervirane hrane, magacin je dobrodošao.

Radoje Milutinović, Crveni krst

„Mi smo decenijama unazad koristili skladišne prostore preduzeća i firmi, međutim, neka su se privatizovala pa smo te magacine morali da napustimo. Oduvek smo imali problem sa skladištenjem namirnica, humanitarne pomoći i sl., a naročito je bio problem u skladištenju hrane koju dobijamo od resornog ministarstva i Crvenog krsta Srbije za potrebe narodne kuhinje. Magacin nam mnogo znači, naročito sada kada ugroženo stanovnoištvo ima veće potrebe za raznim vrstama pomoći, pa i ovoj u hrani i sredstvima za higijenu“, izjavio je Radoje Milutinović, iz Crvenog krsta opštine Lučani u Guči.

Opština Lučani je izdvojila sredstva da se u sklopu postojeće zgrade Crvenog krsta u Guči dogradi skladišni prostor. Za ove namene opština je izdvojila 3.4 miliona dinara.

Milija Milenković, direktor JP „Dragačevo putevi“ Guča

„Magacin je površine oko 90 kvadrata i on je sada u potpunosti završen. Radovi su počeli prošle godine, međutim zbog snega i hladnog vremena obustavljeni su tokom najhladnijih dana. Sa izgradnjom smo nastavili čim su to vremensaki uslovi dozvolili, tokom februara ove godine. Kompletni radovi su završeni pre 15 dana i magacin je stavljen u funkciju“, rekao je Milija MIlenković, direktor JP „Dragačevo putevi“ Guča.

Prema evidenciji Centra za socijalni rad u Guči na području opštine Lučani nalazi se oko 150 korisnika Narodne kuhinje. Njima proteklih dana nisu deljeni kuvani obroci već lanč paketi. Prema informacijama iz Crvenog krsta podela kuvanih obroka biće nastavljena nakon vaskršnjih praznika. 

Novi magacin

Moravički Portal 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *