Član KK “Takovo“ Miloš Marković pozvan u seniorsku karate reprezentaciju Srbije

Karate klub „Takovo“ je klub sa velikom tradicijom na ovim prostorima i klub koji je iznedrio dosta kvalitetnih takmičara koji su ostavili traga i na evropskom, pa čak i svetskom nivou. Početak ove 2020. godine pružio je još jedan dokaz koji ide u prilog tome.

Karatista Miloš Marković, Foto: Moravički Portal

Naime, karate reprezentacija Srbije je odlučila da u svoj sastav, za predstojeće evropsko Šotokan prvenstvo u organizaciji Šotokan karate organizacije Ujedinjenih nacija uvrsti jednog njihovog člana. Reč je o Milošu Markoviću, mladom Milanovčaninu koji je preko 20 godina član KK „Takovo“. Treba napomenuti da je Marković majstor crnog pojasa 2 DAN, da je član Šotokan Akademije Srbije i da vrlo uspešno završava školovanje za budućeg instruktora pomenute Akademije. Do sada je zabeležio veliki broj uspeha u mlađim kategorijama, obzirom da je bio član državnog tima od poletaraca, preko pionira i nada, pa sve do kadeta. Ovaj poziv u seniorski tim je svakako kruna dosadašnjeg rada.

Karatista Miloš Marković, Foto: Moravički Portal

Ostaje samo da se vidi u kojim disciplinama će se nadmetati, pošto ispunjava uslove za više različitih kategorija, što u borbama, što u katama, ali to su već slatke muke za selektorski tim naše reprezentacije.

Prvenstvo će se održati od 03. do 05. aprila ove godine u  Banja Luci, u Republici Srpskoj. Nama ostaje da Milošu poželimo puno sreće i zdravlja, da se pokaže u najboljem svetlu i tako predstavi pre svega sebe, pa onda svoj klub, grad i državu na dostojanstven način.

Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *