Čivović: Nema razloga da se prikrivaju kontakti

Direktor Doma zdravlja Aleksandar Čivović obavestio je sugrađane da će tokom produženog policijskog časa za vreme uskršnjih praznika režim rada ove zdravstvene ustanove biti za nijansu izmenjen.

“Služba Hitne pomoći i pedijatrijska služba biće dostupne 24 sata, dok će ostale službe dežurati od 8 do 12 časova. Prijemna, Kovid ambulanta, će raditi kao i do sada od 7 do 22 časa. Apoteka će, zbog najstarijih sugrađana, sutra raditi od 4, kako bi i oni mogli da se snabdeju lekovima koji su im potrebni. Od seoskih ambulanti, u petak i ponedeljak, radiće ambulanta na Rudniku u period od 8 do 12 časova” – rekao je Čivović.

Sva tri novopotvrđena slučaja zaraze biće danas hospitalizovana rekao je Čivović. Dva od tri lica su članovi iste porodice, a treće lice je roditelj od lica koje se nalazi na listi kontakata jednog od zaraženih. I to lice će biti kontaktirano u toku dana, kao i ostali kontakti koje pratimo na ovaj način. On je posebno skrenuo pažnju svim potencijalno zaraženim licima da budu otvoreni i iskreni kada su u pitanju njihove liste kontakata i da ne kriju informacije od zdravstvenih radnika, jer je bilo primera gde su se kontakti naknadno otkrivali.

“Primećeno je da pacijenti koji nam se obraćaju imaju tendenciju da prikriju značajan broj kontakata, ne razumem iz kog razloga. Molim vas da poštujete ono što Krizni štab lokalne samouprave preporučuje kao i sve mere Vlade republike Srbije o korišćenju ličnih zaštitnih sredstava. Time štitite druge od sebe, ali i sebe i svoju porodicu. Nemojte da vas zavara to što se dobro osećate, jer to u ovakvoj situaciji može u trenutku da se promeni” – apelovao je Čivović.

Direktor Opšte bolnice obavestio je javnost da je zbog porasta broja obolelih od Kovida 19 za prijem novih pacijenata otvoreno i Odeljenje za neurologiju gde će biti smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

“Opšta bolnica ima određeni kapacitet za prijem novozaraženih i on iznosi 33 posto od ukupnog posteljnog fonda bolnice. Kada se taj kapacitet popuni, pacijenti bez simptoma i oni sa lakšom kliničkom slikom biće upućivani u kolektivni smeštaj” – objasnio je Šutić.

Šutić je rekao da su pacijenti sa Grudnog odeljenja koji kao posledicu zaraze mahom imaju upalu pluća dobro odreagovali na inicijalnu terapiju i da se očekuje da njihov oporavak dalje teče u pravcu ozdravljenja.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *