Četiri pacijenta iz čačanske bolnice prebačena na tercijalni nivo

Na infektivnom odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 11 pacijenata i svi su opšteg dobrog stanja, a u toku dana četiri pacijenta su transportovana na tercijalni nivo, saopšteno je večeras iz te zdravstvene ustanove. Navodi se da je dete hospitalizovano na pedijatri dobrog opšteg stanja.

Od 7. marta do danas kod 14 osoba izolovano je prisustvo korona virusa na području Moravičkog okruga,10 iz Čačka, dvoje iz Lučana, po jedan iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Čačku (ZZJZ) koji je danas predočen članovima Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka.

Prema proceni epidemiologa više od 90 odsto pozitivnih su vezani za nulti kontakt sa mlađom ženskom osobom iz Nemačke koja je prisustvovala proslavi rođendana u Čačku i za koju je potvrđeno da je bila zaražena Kovidom 19.

Na sastanku je rečeno da je prethodnog dana u bolnicu stiglo 20 skafandera, više od 1.000 pari rukavica, kao i 1.000 maski, uz jednu količninu sredstava za dezinfekciju. Očekuje se da u zdravstvene ustanove stigne oko 400 skafandera.

Gradski štab civilne zaštite uradio je  niz dezinfekcija, između ostalog i u zgradi Privrednog suda. Dezinfekcioni materijal podeljen je i profesionalnim upravnicima zgrada za 60 objekata. Apoteke su do sada podelile više od 6.500 maski.

Najavljena je i mogućnost da se deo zaposlenih u Centru za mikrobiologiju  ZZJZ koji su bili u izolaciji sutra vrate na posao.

Policija je po prvi puta konstatovala da je povećan  broj nepoštovanja zabrane kretanja, a tokom jučerašnjeg dana devet lica uhvaćeno je da krše policijski čas. Upućena je molba građanima da se uzdrže od takvih prekršaja. 

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *