Centar za socijalni rad dostupan 24 sata

Centar za socijalni rad izvršio je preraspodelu radnog vremna za svoje zaposlene i od 1. juna usluge ove ustanove biće dostupne 24 sata.

Prepodnevni časovi u Centru za socijalni rad rezervisani su za prijem stranaka i terenske posete, dok je u popodnevnim  časovima,  od 15 do 22 sata, građanima dostupan telefon 032720 – 405, na koji se mogu obratiti za sve neophodne informacije, pomoć i podršku, kada su u pitanju problemi koji su u nadležnosti Centra. Pored toga, od 1. juna, uvedena je i stalna pripravnost zaposlenih u situacijama kada policija ili tužilaštvo očekuju hitnu intervenciju ove ustanove.

„Problem sa pripravnošću nastao je ranijih godina, kada nisu bila obezbeđena sredstva za rad zaposlenih tokom pripravnosti, pa su zaposleni koji su bili u pripravnosti ta svoja prava ostvarivali sudskim putem. U prethodnom periodu, uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i rukovodstvo Opštine Gornji Milanovac, uspeli smo da izmirimo sva dugovanja prema zaposlenima“ – rekao je Aleksandar Jevtović, direktor Centra za socijalni rad.

Aleksandar Jevtović, direktor Centra za socijalni rad / Foto: Moravički Portal

U prethodnih godinu dana u situacijama kada je bilo neophodno pružiti hitnu intervenciju policija i tužilaštvo su se obraćali ili rukovodiocu stručne službe ili direktoru Centra za socijalni rad, kako bi se i pored nedostatka sredstava obezbedio normalan rad svih službi i izmirila zaostala dugovanja.

„Sa ponosom mogu da kažem da Centar za socijalni rad na današnji dan nema apsolutno nikakva dugovanja ni prema zaposlenima, niti prema bilo kome drugom, kao i da je, u interesu naših građana sa  celokupnog područja Opštine Gornji Milanovac, uvedena i druga smena,  koja nikad do sada nije postojala, od 15 do 22 sata, kada se građani mogu obratiti Centru za socijalni rad“ – rekao je Jevtović.

Izmirivanjem dugovanja prema zaposlenima došlo je do normalizacije rada ove ustanove, pa će građanima i drugim nadležnim institucijama naše opštine Centar za socijalni rad ubuduće biti dostupan 24 sata.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *