Čačanin na čelu Turističke organizacije Lučani

Odbornici Skupštine opštine Lučani izabrali su Čačanina Sinišu Pavlovića za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Lučana, na period od najduže godinu dana, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine.

Prethodno je usvojena ostavka dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora te ustanove Mihaila Nikolića.

Izbor Pavlovića podržalo je 27 odbornika, dok je jednim bio uzdržan.
Odbornici su imenovali i novi Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lučani, utvrđen predlog rešenja o obrazovanju komisije kao i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora JKP “Komunalac” Lučani.

Formiran je Savet za zdravlje Lučana čiji zadatak će biti da prati rad ustanove primarne zdravstvene zaštite, zdravstveno stanje stanovništva i demografsku strukturu i priprema strategiju i akcioni plan za sprovođenje na celoj teritoriji Dragačeva.

Članovi Saveta birani su iz reda predstavnika lokalne samouprave, zdravstvenih ustanova zdravstvenog fonda i udruženja građana iz reda pacijenata.

Skupština je na današnjoj sednici usvojila i plan rada Centra za socijalni rad u 2020. godini u kome su definisani osnovni zadaci socijalne zaštite kao i ostvarivanje prava građana na pomoć.

Na sednici je istaknuto da Centar za socijalni rad ove godine proslavlja jubilarnih 40 godina rada kao i da je u toku rekonstrukcija zgrade u delu unapređenja energetske efikasnosti.

Sredstva su obezbedili Ministarstvo energetike i lokalna samouprava.

Direktor Centra,Natalija Darković je istakla da je u toku izrada socijlne karte stanovništva, posebno samohranih roditelja, staračkih domaćinstava, mnogočlanih porodica, invalidskih lica, a koja ne koriste nikakav vid socijalne pomoći kako bi se dodatno pomogle ugrožene porodice i pojedinci sa teritorije opštine Lučani.

Usvojen je i izveštaj o radu predškolske ustanove “Naša radost” u prethodnoj školskoj godini kao i plan rada za ovu godinu.

U cilju pospešivanja populacione politike, Skupština je na današnjoj sednici donela i pravilnik o pomoći za vantelesnu oplodnju za parove sa teritorije opštine Lučani.

Pomoć je namenjena onima koji su iscrpeli sve mogućnosti koje nudi Fond za zdravstvo za ovu oblast.

Donet je i pravilnik o izboru programa i projekata kulturno umetničkih društava koji se finansiraju iz budžeta opštine.

Na javni konkurs će moći da se prijave kulturno umetnička društva, pevačke grupe i horovi čije sedište je na našoj teritoriji.

Skupština je usvojila i program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva u kome je precizirana zaštita arhivske građe i registraturskog materijala, prijem i smeštaj arhivske građe, sređivanje i obrada kao i tehnička zaštita arhivske građe.

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *