Čačak za dva meseca dobija novu atletsku stazu

U Čačku su u toku radovi na kompletnoj rekonstrukciji atletske staze koja se nalazi u okviru Sportskog centra „Mladost“. Vrednost radova je oko 80 miliona dinara i očekuje se da će biti završeni za dva meseca.

Rekonstrukcija atletske staze u Čačku počela je u julu prošle godine, kompletnom zamenom infrastrukture na ovom sportskom objektu. Razlog zašto radovi nisu završeni u predviđenom roku je savet stručnjaka koji su predložili da se sačekaju topliji dani za postavljanje tartana.

„Veći deo radova je završen, preostalo je da se izgrade borilišta i finalno postavljanje tartana. Posle više od tri decenije grad Čačak je, zajedno sa SC „Mladost“ ušao u kapitalni posao kompletne rekonstrukcije atletske staze vredan oko 70 miliona dinara. Kada bude završena, atletska staza će moći da zadovolji potrebe najzahtevnijih takmičenja. Bio je plan da se staza završi tokom prošle godine, ali po preporuci stručnjaka građevinske struke, finalno postavljanje tartana smo odložili za toplije vreme“, izjavio je Miloš Stevanić, direktor Sportskog centra „Mladost“ Čačak.

Nakon rekonstrukcije atletske staze u ovom sportskom objektu će moći da se održavaju nacionalna i međunarodna takmičenja, uz prisustvo publike.

„Centar je prošle godine nabavio montažne tribine, koje će za razna sportska takmičenja moći da se montiraju na različitim lokacijama. Plan je da se te tribine mogu montirati i na atletskoj stazi, što ranije nismo imali“, kazao je Stevanić.

U okviru Sportskog centra „Mladost“ na 15 hektara funkcionišu gradski bazeni, stadion, teniski i tereni za male sportove. Prošle godine tartan podlogu su dobili tereni za odbojku i košarku, međutim zbog radova nijedno takmičenje nije odloženo.

Dejan Kolarević, SC Mladost

SC Mladost kao ustanova za fizičku kulturu raspolaže sa brojnim objektima i to je ogroman prostor. Nijedno planirano takmičenje nije odloženo, jer u gradu postoje brojni tereni i hale koje su adekvatna alternativa ovom prostoru. Prošle godine rekonstruisani su košarkaški i odbojkaški tereni dobili gumiranu podlogu, a ove godine je u planu i rekonstrukcija rukometnog terena koji se takođe nalazi u okviru atletske staze. Rukometni teren će biti presvučen asfaltom, jer je na toj lokaciji u zimskom periodu klizalište- kazao je Dejan Kolarević, iz Sportskog centra „Mladost“.

Tribine koje je SC nabavio imaju kapacitet 400 sedećih mesta, a ove godine biće izdvojeno dodatnih šest miliona dinara za rasvetu na samoj stazi. Atletska staza će imati i video nadzor, kao i čuvarsku službu.

Nakon rekonstrukcije atletska staza će imati i drugačije radno vreme, odnosno rekreativci i klubovi imaće odvojene termine. 

Gordana Injac / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *