Čačak uskoro dobija savremeni atletski stadion

Decenijama očekivana, obnova atletske staze u Čačku konačno bi trebalo da bude završena polovinom juna, najavljuju u Sportskom centru “Mladost”.  U rekonstrukciju ovog objekta grad je uložio 70 miliona dinara, a sportisti i rekreativci dobiće jedan o kvalitetnijih stadiona u Srbiji.

U toku je postavljanje tartan podloge za šta je potreban niz sunčanih dana, a nakon toga sledi obeležavanje staze. Ako vremenski uslovi dozvole, ovi radovi  trebalo bi da budu  gotovi u narednih desetak dana.

Miloš Stevanić, direktor SC Mladost Čačak
Miloš Stevanić, direktor SC Mladost Čačak, Foto: Moravički Portal

“Očekujemo  da se polovinom juna završi kompeltna rekonstrukcija atletskog stadiona. Moram napomenuti da je atletska staza dobila i čuvara i da je sada, dok traju radovi zatvorena i tek će nakon završetka radova atletska staza, stadion slobodno mogu reći, biti potpuno otvorena”, izjavio je za Info24 direktor SC “Mladost” Miloš Stevanić.

Sportski centar Mladost Čačak, Atletska staza
Sportski centar Mladost Čačak, Atletska staza, Foto: Moravički Portal

Postavljena je nova LED rasveta, a krajem prošle godine nabavljene su i montažne tribine koje će se koristiti i na atletskom stadionu. 

Nakon završetka radova, izvođač će biti u obavezi da sertifikuje atletsku stazu.

U SC “Mladost” se nadaju da će  atletski stadion biti u rangu ostalih u Srbiji na kome će moći da se održavaju balkanska ili državna prvenstva.

Sportski centar Mladost Čačak, Gradska plaža
Sportski centar Mladost Čačak, Gradska plaža, Foto: Moravički Portal

“Ovo će biti jedan od kvalitetnijih stadiona u Srbiji, urađen po svim propisima što se tiče atletskog sporta. Sadržaće pored osam staza i sektore sa borilištima za sve atletske discipline. Cela rekonstrukcija podrazumevala je zamenu podloge, urađeni su novi vodovod i kanalizacija. Siguran sam da će ovo biti objekat sa kojim ćemo moći da se dičimo i nadamo se da će polovinom juna stavrno zasijati u punom sjaju”, naveo je Stevanić.

Ulaz na obnovljenu atlestku stazu biće besplatan i omogućen svima, a uvešće se letnje i zimsko radno vreme, dok će noću objekat biti zatvoren.

Atletska staza u Čačku izgrađena je sedamdesetih godina prošlog veka, a poslednja rekonstrukcija rađena je 1986. godine.

U sklopu SC “Mladost” u toku je obnova i terena za rukomet, kao i gradske plaže gde su radovi počeli 22. aprila, a rok za završetka je 90 dana.

Sportski centar Mladost Čačak, rukometni teren
Sportski centar Mladost Čačak, rukometni teren, Foto: Moravički Portal

“Prošle godine je završen Park mladosti koji je otvoren, pre dve godine smo umesto golf terena otvorili uradili dečije igralište. Prošle godine smo rekonstruisali terene za odbojku i košarku i ove godine je došao na red rukometni teren po želji naših sugrađana i on se najviše koristi za mali fudbal”, dodao je Stevanić.

Vrednost svih radova koji se trenutno izvode na prostoru kojim gazduje SC Mladost je oko 140 miliona dinara. Iz ove ustanove podsećaju i na velika ulaganja u kompleks gradskog stadiona sa četiri fudbalska terena. Sa završetkom radova na atletskom stadionu imaće navode jedinstvenu celinu čime se može pohvaliti malo gradova u Srbiji.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *