Čačak: U Opštoj bolnici, u protekla 24 časa, preminule 3 osobe

U čačansku bolnicu, na kovid odeljenja, u prethodna 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a tokom jučerašnjeg dana preminule su tri osobe od posledica virusa korona, podaci su Radnog tima za praćenje širenja virusa Covid 19 u Čačku.

Najmlađa pacijentikinja koja je preminula je iz Gornjeg Milanovca i rođena je 1966, kazao je direktor Opšte bolnice Miroslav Sretenović i dodao da su druga dva pacijenta koja su preminula iz Čačka i rođeni su 1954., odnosno, 1948. godine.

„Relativno su mladi, ali svi su imali prateće bolesti“, kazao je dr Sretenović.

U proteklom danu obavljeno je 123 pregleda i primljeno je 12 novih pacijenata na bolničko lečenje, a dve osobe sa težom kliničkom slikom transportovane su za Beograd, prenosi Glas zapadne Srbije.

Od 61 uzorka sa teritorije Moravičkog okruga koji su juče testirani pozitivnih je 30, a što se tiče samoizolacije, ukupno na nivou okruga trenutno su 204 osobe na merama samoizolacije i to u Čačku 130, u Gornjem Milanovcu 68, u Lučanima dve i Ivanjici četiri osobe.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje virusa korona dr Mihailo Luković kazao je da je u poslednjih nekoliko dana povećan broj ambulantnih pregleda, a samim tim je povećan i broj prijema.

Moravički Portal / Tanjug / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.