Čačak na mapi Nacionalnog investicionog registra

Čačak je jedan od gradova u kojima se sprovodi projekat Nacionalnog registra investicionih mapa. U toku je druga faza ovog projekta koji će na digitalnoj platformi GeoSrbija omogućiti svim stranim i domaćim investitorima da vide gde  se u Srbiji nalaze slobodne infrastrukturne lokacije.

„Predstavnici Čačka su zajedno sa svojim kolegama iz još 10 lokalnih samouprava prisustvovali sastanku u zgradi Republičkog geotdetskog zavoda u Beogradu. Projekat izrade investicione mape, koje finansijski podržavca  Kraljevina Švedska, omogućiće investitorima da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije, čime će se povećati transparentnost i smanjiti potemcijal za korupciju.

Čačak je već opredelio potencijalne lokacije za investitore, a onde gde je potrebno radiće se na njihovom infrastrukturnom opremanju. „, rekla je Milica Dačić, zamenica gradonačelnika Čačka.

„Lokacije, osim u javnoj svojini lokalne samouprave ili Republike, mogu biti i u privatnom vlasništvu. Nakon završetka ovog poduhvata ideja je da RGZ krene u realizaciju izrade ekološke i stambene digitalne mape zemlje, a u skladu sa agendom UN 2030. o održivom razvoju i stvaranju „pametnih gradova“, objašnjava Dačićeva.

Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *