Čačak dobio Info centar i suvenirnicu u centru grada

U Čačku je otvoren turistički Info centar i suvenirnica koji će kažu nadležni doprineti razvoju turizma u gradu na Moravi. U opremanje lokala i nabavku robe uloženo je milion dinara, a novčana sredstva su obezbeđena iz budžeta grada.

Strani i domaći turisti sada će na jednom mestu u centru grada dobiti sve informacije o turističkoj ponudi čačanskog kraja i okoline, dok ih u suvenirnici očekuje bogata ponuda unikatnih predmeta od osam proizvođača od kojih su tri iz Čačka.

“Ovo je veliki trenutak za grad Čačak, posle toliko vremena mi smo otvorili Info centar na gradskom trgu i pravu suvenirnicu koja je zaista nedostajala našoj turističkoj ponudi”, izjavio je direktor Tursitičke organizacije Čačak Vojin Jakovljević.

U lokalnoj samoupravi smatraju da je investicija opravdana jer iz godine u godinu Čačak i okolinu posećuje sve više turista, kao i da je konačno došlo vreme da se reši problem vizuelnog identiteta grada.

“Imali smo problem kada smo odlazili u goste ili kad turisti dođu, nije bilo simbola koji predstavlja naš grad. Sada je slika dosta drugačija. Bogata ponuda. Veliki broj suvenira, magneta, brošura i svega onoga što sabira svu ponudu na jednom mestu”, rekao je novinarima većnik zadužen za mlade i kulturu Dušan Radojević.

Rečeno je da se u budućnosti očekuje i raspisivanje konkursa za suvenir grada Čačka.

Od prošle godine grad Čačak je deo porodice Tursitičke organizacije regije zapadna Srbija. Svojim potencijalima zaokružuje turističku ponudu  oblasti koja je posle Beograda najuspešnija u našoj zemlji.

“Značajno je da mi imamo zajedničke promotivne aktivnosti i zajedničke projekte kada je u pitanju turistička infrastruktura. Prošle godine smo u Ovčar Banji uz podršku ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija izgradili teretanu na otvorenom, kao jedan dodatni sadržaj.  Nastavićemo i dalje zajednički da promovišemo i radimo zajedničke razvojne projekte u turizmu jer se ovaj regionalni koncept pokazao kao dobar jer turisti žele da posete više destinacije za vreme njihovog odmora”, izjavio je direktor Turističke organizacije regije zapadna Srbija Mirosalv Rađen.

Otvaranje Info centra i suvenirnice u Čačku šansa je i za malde da ostvare svoje projekte i ideje, a upućen je i poziv ostalim proizvođačima suvenira, domaće radinosti da dostave ponude, kao i  hotelijerima i ugostiteljima da iskoriste mogućnost promocije.

Info centri Turističke organizacije Čačka već postoje u Ovčar Banji i kompleksu “Tanasko Rajić” na brdu Ljubiću.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *