Bliži se vreme za kontrolne briseve, očekujemo prve izlečene pacijente

Stanje u Opštoj bolnici je stabilno.

 Četiri pacijenta koja se nalaze na grudnom odeljenju u izolaciji su dobrog opšteg stanja i bez ikakvih tegoba i bez povišene temperature. Kao što je pomenuto, bliži se vreme za kontrolne briseve i verifikaciju prisutnosti korona virusa i nadamo se da će dva uzastopna testa biti negativni, nakon čega sledi samoizolaciji od 14 dana – kaže dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i član Štaba za vanredne situacije.

Danas stiže materijal za testiranje

Juče je značajno smanjen broj poseta Domu zdravlja. U Prijemnoj ambulanti pregledano je 16 lica i izrečena je jedna mera samoizolacije, dok ne budu urađeni brisevi za testiranje. 

Danas očekujemo da bude preuzeta određena količina materijala kojim  možemo uzimati briseve od Javnog zdravlja iz Čačka. Dosadašnji razvoj situacije je prilično miran ali to ne treba da nas zavarava – rekao je dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije i vd direktora Doma zdravlja i naglasio – da  i dalje važi preporuka da se pridržavamo svih mera i da svako ko ima  najmanju sumnju odmah dođe u Prijemnu ambulantu gde će svaki građanin biti pregledan i nakon odrađene laboratorije i snimanja pluća, biti uzet bris.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *