Biblioteka u Čačku se vratila ustaljenom radnom vremenu

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ zahvaljuje svojim korisnicima na  ukazanom poverenju, redovnom korišćenju fondova i usluga, strpljenju i poštovanju propisanih mera tokom trajanja pandemije izazvane virusom korona, saopšteno je danas iz te ustanove. “Prethodni period je potvrdio postojanje višedecenijske snažne veze između društvene zajednice i njene biblioteke.Treba istaći da je u julu i avgustu tokom vanredne situacije, a i nakon njenog ukidanja,  ustanova radila po letnjem režimu rada i za dva meseca u Pozajmnom odeljenju za odrasle, Odeljenju za decu i mlade, u čitaonicama Odeljenja stručne knjige i referensne građe, Odeljenja periodike i Zavičajnog odeljenja uslužila 12.220 članova”, navodi se u saopštenju Biblioteke.

Korisnici u Mrčajevcima, Zablaću, Prijevoru i Preljini su takođe dolazili redovno i koristili fondove ovih ogranaka. A za sve one koji nisu bili u mogućnosti da pozajme knjigu čačanska Biblioteka je uvela novu uslugu – dostavu knjiga na kućnu adresu.

“Odeljenje za digitalizaciju pored redovnog posla je proširilo spisak dostupnih e-izdanja i multimedijalnih sadržaja i podržalo akciju portala „Digitalna solidarnostˮ.S obzirom na uvedene mere nije bilo moguće realizovati programe tokom prošlog i ovog meseca, te je osmišljena letnja programska šema „Načulji uši, čitam ti pričuˮ koja se  emituje na Youtube kanalu i Fejsbuk stranici ustanove. Audio-zapise odabranih tekstova poznatih domaćih i stranih stvaralaca publika može da prati od 11. avgusta, a do sada je bilo 1.600 pregleda”, dodaje se u saopštenju.

Od ponedeljka, 31. avgusta, Biblioteka i njeni ogranci vratili su se ustaljenom radnom vremenu. Glavna zgrada će biti otvorena radnim danima od 8.00 do 19.00 časova i subotom od 9.00 do 14.00 časova. Raspored rada ogranaka Biblioteke: Mrčajevci (ponedeljak i četvrtak od 8.00 do 14.00), Zablaće (utorak od 8.00 do 14.00, sreda od 10.00 do 16.00), Prijevor (četvrtak od 8.00 do 14.00) i Preljina (petak od 8.00 do 14.00).

“U nadi da će nam zdravstvena situacija uskoro dozvoliti da povećamo broj usluga, još jednom vas podsećamo da su knjige i kultura siguran način da se teškoće prebrode”, zaključuje se u saopštenju Gradske biblioteke “Vladisalv Petković Dis” u Čačku.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Gradska biblioteka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.