Bez veće štete u milanovačkoj opštini

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom pogodilo je noćas oko 3 sata centralne delove Srbije, a grad je veliku štetu naneo na području Kraljeva, Arilja, Kruševca, Ivanjice. Prema rečima Milorada Dimitrijevića, načelnika Štaba za vanredne situacije, na teritoriji opštine Gornji Milanovac, situacija je stabilna, a sanacije i popravke koje je izazvalo noćašnje nevreme su  otklonjene ili su u toku.

– Ukupno gledano, stanje je povoljno, nevreme i olujni udari vetra nisu naneli štetu poljoprivrednim usevima, što je najvažnije – rekao je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba  za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu, dodavši  da je u pranjanskom i gružanskom kraju došlo do prekida električne energije, ali da su kvarovi otkolnjeni, a meštani sela dobili struju.

Najveći problem kod ovakvih nepogoda je mestimično uzlivanje površinskih voda i  začepljenja kanalizacija, naročito u gradskom jezgru, što se i desilo u toku prethodne noći, posebno u objektima i domaćinstvima  koji su niži u odnosu na okolne terene.

– Na terenu su ekipe JKP-a i vatrogasaca koji ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata i saniraju štetu. Kako se u toku dana se ne očekuju obilnije padavine, nadamo se da ćemo situaciju držati pod kontrolom – rekao je Dimitijević.

U odnosu na nevreme koje je pogodilo naše okruženje,  može se reći da je stuacija na teritoriji  opštine Gornji Milanovac  stabilna, a svi kvarovi će biti otklonjeni u toku dana.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *